Actiunile Facebook sunt in crestere

Facebook, operatorul celei mai mari reţele de socializare online, a anunţat vânzări peste aşteptările analiştilor, un semn că începe să obţină încasări mai mari din reclame care-i vizează pe utilizatorii de dispozitive mobile.

Potrivit Bloomberg, Vânzările din trimestrul al treilea au urcat cu 32%, la 1,26 miliarde de dolari, în timp ce analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau în medie 1,23 miliarde de dolari.

Acţiunile au crescut cu până la 13% în tranzacţii derulate după închiderea bursei americane, după ce au închis şedinţa de marţi cu un avans mai mic de 1%, la 19,5 dolari. Începând de la listarea din mai şi până la finalul şedinţei de marţi, acţiunile Facebook au pierdut circa 50% din valoare.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a accelerat investiţiile în instrumente menite să ajute companiile să atragă oamenii care socializează de pe dispozitive mobile, iar acestea au ajutat compania să obţină 14% din venituri din această zonă.

„Arată că se pot schimba în timp ce trec de pe desktop pe platformele mobile”, a spus Benjamin Schachter, analist la Macquarie Securities SUA.

Profitul excluzând anumite costuri a fost de 12 cenţi pe acţiune în trimestrul al treilea, în timp ce analiştii anticipau 11 cenţi pe titlu. Facebook a avut o pierdere de 59 milioane de dolari, 2 cenţi pe acţiune, faţă de un profit net de 227 milioane dolari, 10 cenţi pe acţiune, în aceeaşi perioadă a anului trecut. Declinul reflectă provizioanele mai mari pentru taxe.

Circa 60% din cei 1 miliard de utilizatori Facebook accesează serviciile de pe platforme mobile, comparativ cu 47% în urmă cu un an.

 

Sursa articol Mediafax

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *