Ana Birchall: Voi iniția o propunere legislativă prin care toți românii care au credite în euro sau în alte monede străine vor putea să le convertească în lei, fără garanții suplimentare sau costuri ascunse

11141554701306613Deputatul PSD a declarat la tribuna Parlamentului că va demara procedura legislativă pentru transpunerea prevederilor Directivei 0541/2013 a PE în legislația națională. Ana Birchall a solicitat sprijinul colegilor parlamentari, dar și al Guvernului pentru ca procesul legislativ să fie cât mai scurt, eficient și coerent posibil.

Parlamentarul PSD consideră că transpunerea directivei 0541/2013 în legislația națională este o măsură care ajuta romanii care au credite la bănci.

‘Susțin această măsură, necesară pentru ajutorarea numeroaselor familii ale căror rate bancare sunt împovărate de fluctuațiile cursului de schimb valutar. Toți românii care la ora aceasta plătesc rate în euro deși au veniturile în lei vor avea posibilitatea să solicite băncii conversia creditului în moneda națională, în condiții corecte și avantajoase. De aceea cred că intrarea în vigoare a acestei directive trebuie să se petreacă în cel mai scurt timp’, a subliniat deputatul PSD Ana Birchall.

‘Începutul de drum este dificil pentru cei mai mulți tineri. Implementarea acestei Directive în legislația națională, împreună cu măsura de reducere cu 50% a ratelor datorate băncilor pentru o perioadă de doi ani, poate fi o gură de oxigen și o mână de ajutor pentru românii care lună de lună sunt nevoiți să plătească o rată bancară majorată datorită fluctuațiilor schimbului de curs valutar’, a continuat declarația Ana Birchall.

Deputatul PSD Ana Birchall și-a încheiat declarația din Plenul Camerei Deputaților solicitând sprijin și susținere pentru transpunerea Directivei 0541/2013 în legislația națională.

‘Fac apel la dumneavoastră să susțineți transpunerea în legislația națională a acestei Directive pentru ca toți cei care doresc, să aibă posibilitatea de a solicita convertirea creditelor în lei’, a spus Ana Birchall.

‘Familia tânără trebuie să fie fundația pe care se sprijină stabilitatea și prosperitatea economică a generațiilor viitoare. Ea trebuie ajutată și sprijinită, iar transpunerea în legislația românească a acestei Directive poate ajuta un tânăr, o familie tânără să-și achiziționeze mai ușor o casă sau să își plătească ratele’, a declarat Ana Birchall, secretar al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *