Andreas Treichl: Erste Group, profit de aproape un miliard de euro dupa primele 3 trimestre

Grupul BCR a inregistrat un profit net de 102.8 milioane de euro dupa primele trei trimestre, potrivit datelor transmise vineri bursei romanesti. La nivelul grupului Erste, profitul  net a fost de 987,6 milioane de euro mai putin decat profitul de 1.179,2 milioane de euro raportat pentru aceeasi perioadă a anului trecut (influentat de castigul extraordinar din vanzarea actiunilor VISA Europe).

Potrivit unui comunicat venit de la Viena, la nivelul Grupului Erste creditarea a urcat cu 5,6%, costurile de risc fiind la minime istorice, de sapte puncte de bază, cu o rată a creditelor neperformante de 4,3%, cel mai redus nivel din 2008.

„Depozitele au continuat să crească sustinut, inregistrand un avans extrem de puternic de 7,5 procente, in ciuda mediului caracterizat de dobanzi reduse si a impactului nefavorabil pe care il are acesta asupra economisirii, astfel că totalul depozitelor clientilor a ajuns la 148,4 miliarde de euro. Acest fapt continuă să fie unul dintre principalii factori de sustinere a excelentei lichidităti si pozitiei de finantare de care dispune Erste Group. Capitalizarea noastră continuă să fie solidă, cu o rată a capitalului comun de rang 1 CET1 Basel 3 implementat partial de 12,8 procente la finalul lunii septembrie 2017. Un alt semnal că multe dintre lucrurile pe care le facem sunt in directia cea bună: toate cele trei mari agentii de rating ne-au imbunătătit calificativele pe parcursul anului, iar in această săptămană Standard & Poor’s tocmai ce a evaluat in urcare ratingul nostru pe termen lung la „A” cu perspectivă pozitivă”, se mai arata in comunicatul Erste.

„Asteptările clientilor s-au schimbat radical, pentru multi dintre ei telefoanele mobile fiind acum mai importante decat agentiile bancare. Un cadru de reglementare tot mai complex a dus nu doar la cerinte de capital crescute si o nevoie mai mare de investitii in IT, ci si la un volum mai ridicat de muncă administrativă. Pentru a răspunde acestui nou context, putem conta pe pozitia noastră puternică in Europa Centrală si de Est – regiunea cu cea mai dinamică crestere economică din Europa – alături de strategia noastră axată pe digitalizare, pentru a asigura succesul Erste Group pe termen lung”, a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank AG.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *