Apple a dat asigurări că „nu a lucrat niciodată cu NSA” pentru a-i da acces la datele de pe telefoane

CarbonApple_mono1024Fabricantul informatic american Apple a dat asigurări că „nu a lucrat niciodată cu NSA”, agenția de securitate a Statelor Unite, pentru a-i da acces la datele de pe telefoanele sale multifuncționale iPhone, potrivit unui comunicat marți, citat de Associated Press și France Presse.

„Apple nu a lucrat niciodată cu NSA pentru a crea un +backdoor+ în produsele sale, inclusiv iPhone”, declară grupul în comunicat.

Gigantul informatic a reacționat la informații din presă, apărute în special în săptămânalul german Der Spiegel, potrivit cărora NSA dispune de un sistem de „software implant” pentru acces total la informațiile trimise de pe iPhone.

„Noi nu suntem la curent cu programul incriminat al NSA ce ar viza produsele noastre”, a adăugat grupul american cu sediul la Cupertino, California.

„Securitatea și confidențialitatea /datelor/ clienților noștri sunt foarte importante pentru noi. Echipa noastră lucrează permanent pentru a face produsele noastre și mai sigure și a permite clienților noștri să-și actualizeze mai ușor software-ul”, adaugă comunicatul Apple.

La o conferință de presă în Germania, un expert informatic, Jacob Applebaum, a declarat că programul „DROPOUTJEEP” al NSA permite agenției să intercepteze mesajele SMS, să aibă acces la listele de contacte, localizeze un telefon, să intre în mesageria vocală și să activeze microfonul și camera unui iPhone.

El a descris programul ca un „backdoor” /”ușă din dos deschisă”/ în iPhone.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *