ASF aproba prospectul de oferta publica vanzarea de actiuni emise de ADEPLAST

Adeplast--10-milioane-de-euro-pentru-deschiderea-unei-fabrici-la-RomanAutoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat, în data de 30 septembrie 2013, prospectul de ofertă publică primară de vânzare de acțiuni emise de SC ADEPLAST SA.

 

Despre ADEPLAST

AdePlast este cel mai important producător român de materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

Din 1996, AdePlast produce materiale de construcții de cea mai buna calitate. Controlată de omul de afaceri Marcel Bărbuț și cu un capital 100% românesc, AdePlast a cunoscut o dezvoltare continuă, atât în România, cât și în țari către care exportă, precum țările arabe, Germania, Moldova, Austria, Ungaria sau Ucraina.

La începutul anului 2013, compania AdePlast s-a reorganizat în trei divizii de  afaceri. Afacerea se dezvoltă pe trei direcții strategice: Divizia termosistem, Divizia vopsele si  Divizia de mortare uscate.

Cele trei platforme industriale ale AdePlast produc o gamă completă de materiale de construcții: adezivi și mortare, polistiren și vopsele în trei regiuni strategice ale țări: Ploiești (Centru-Sud), Oradea (Vest), Roman (Est).

Oradea. Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea  şi tencuieli decorative pe an  şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în coobranding cu firma BASF.

Ploiești. Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 700.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cub, la care se adaugă  o fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă, cu capacitate de 50.000 tone pe an.

Roman. AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi în amenajare  o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

În luna martie AdePlast a preluat operațiunile Düfa pentru piața din România și Bulgaria, facând astfel un pas înainte pentru a deveni unul dintre principalii jucători pe piața vopselelor în România.

Coagularea sub brandul AdePlast a diverselor nişe din industria materialelor de construcţii a continuat cu preluarea operaţiunilor din România a producătorului german Schomburg. În luna august AdePlast a semnat preluarea licenţei, producţiei şi distribuţiei pe piaţa autohtonă a producătorului german.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *