Asociația de Absolvenți a Școlii Americane Internaționale din București îl sprijină pe Sebastian Lungu

Sebastian LunguAsociația de Absolvenți a Școlii Americane Internaționale din București organizează sâmbătă, 23 noiembrie 2013, o strângere de fonduri și o licitație pentru Sebastian Lungu, băiețelul care, la naștere, a suferit o traumă din cauza neglijenței medicilor și asistentelor spitalului în care a venit pe lume.

Povestea lui Sebastian începe în urmă cu 6 ani când, la sosirea sa pe lume, mama lui a fost lăsată singură în sala de nașteri, timp în care bebelușul s-a asfixiat din cauza cordonului ombilical din jurul gâtului. Astăzi, micuțul Sebastian suferă de paralizie cerebrală, dreptul lui la o viață normală fiindu-i refuzat. Fiecare zi reprezintă o nouă provocare în încercarea de a menține un standard de viață uman. Cheltuielile medicale necesare pentru tratamentul copilului se ridică la aproximativ 6 000 lei pe lună.

Pentru a-i oferi o mână de ajutor și a-i readuce zâmbetul pe buze, Asociația de Absolvenți a Școlii Americane Internaționale din București va organiza sâmbătă, 23 noiembrie, începând cu ora 17:30, o strângere de fonduri și o licitație prin care își propune să acopere costul pentru îngrijirea medicală a lui Sebastian pe durata unui an, dar și achiziționarea aparaturii medicale necesare unui trai mai bun.

”Am fost profund impresionați de povestea de viață a lui Sebastian și de lupta zilnică pentru supraviețuire. Suntem conștienți de nevoile financiare necesare pentru a duce o viață mai bună, motiv pentru care vrem să-i întindem o mână de ajutor împreună cu elevii și absolvenții noștri. Sebastian are dreptul să se bucure de viață, însă acest drept necesită resurse financiare destul de mari”, a declarat Maria Tudor, Președinte al Asociației de Absolvenți AISB.

În cadrul evenimentului ce va avea loc în incinta Școlii Americane Internaționale din București, jurnalista Carmen Avram va prezenta pe larg cazul cutremurător al lui Sebastian Lungu. Va avea loc un dublu concert de pian, un spectacol de teatru pus în scenă de ”Compania de Teatru Labirint” iar pe durata evenimentului vor rula poze cu micuțul Sebastian. Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe www.helpsebi.wordpress.com .

Realizarea acestei seri speciale este posibilă prin contribuția generoasă a sponsorilor: Raiffeisen Bank, Prăjiturel, Vlad Exim, Flavours Food Design, Țucă, Zbârcea & Asociații Club Bound, Murfatlar.

Școala Americană Internațională din București organizează frecvent astfel de evenimente din dorința de a-i educa pe elevi să devină cetățeni responsabili față de societatea în care trăiesc.

Școala Americană Internațională din București este recunoscută de Ministerul Educaţiei din România şi este acreditată de New England Association of Schools and Colleges, de Council of International Schools, şi de Organizaţia de Bacalaureat Internaţional. AISB a înregistrat reuşite academice de excepţie iar absolvenţii AISB precum şi alţi foşti elevi au fost acceptaţi la universităţi de prim rang din lume. Aceste rezultate deosebite ale Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti sunt rezultatul miilor de oameni care au făcut parte din comunitatea noastră şi a celor ce ne vor conduce către următoarea jumătate de secol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *