Aviz favorabil al BVB privind Produsele Structurate emise de ERSTE Group Bank AG

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca, in data de 18 iunie 2010, Comisia de Admitere la Tranzactionare (CAT) a acordat avizul favorabil pentru admiterea de principiu la tranzactionare a produselor structurate care fac obiectul Prospectului de Baza din 29 iulie 2009 emis de catre ERSTE Group Bank AG si aprobat de catre Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) of the Grand-Duchy of Luxembourg.

Acordarea de catre CAT a avizului favorabil reprezinta primul pas in procesul de admitere de principiu la tranzactionare a produselor structurate care fac obiectul unui prospect de baza (Base Prospectus), urmand ca in perioada urmatoare sa fie transmisa spre aprobarea Consiliului Bursei propunerea de admitere de principiu la tranzactionare a produselor structurate care urmeaza sa fie emise de catre ERSTE Group Bank AG.

Conform prevederilor Codului BVB, Consiliul Bursei este singurul organ competent sa decida cu privire la admiterea la tranzactionare a instrumentelor financiare ale unui Emitent pe piata reglementata la vedere administrata de BVB, in baza avizului CAT.

Lansarea produselor structurate constituie o premiera in Romania prin introducerea unui nou segment de piata la BVB in cadrul pietei reglementate la vedere, fiind unul dintre obiectivele majore ale BVB pentru anul curent. Demarat in anul 2009, proiectul devine realitate in acest an, in urma unui parteneriat strans dintre institutiile pietei – CNVM, BVB, Depozitarul Central – si ERSTE Group Bank AG, Banca Comerciala Romana”, a declarat Anca Dumitru, Director General al BVB.

Instrumentele financiare care urmeaza sa fie admise initial la tranzactionare, in baza prospectului de baza emis de ERSTE Group Bank AG, sunt de natura Certificatelor Index (Index Certificates) si a Certificatelor Turbo (Turbo Certificates). Activele suport care stau la baza acestor instrumente sunt: petrol, aur si indicele DAX. Investitorii in aceste instrumente financiare pot avea o expunere Long sau Short pe activul suport, in functie de caracteristicile de emisiune ale produselor structurate respective.

Banca Comerciala Romana SA (BCR) actioneaza in numele emitentului ERSTE Group Bank AG in calitate de Societate Initiatoare si Furnizor de Lichiditate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *