B. Obama: au fost provocate daune economiei, nu cunoaştem încă amploarea daunelor

Barack-ObamaCriza fiscală care tocmai s-a încheiat a subminat credibilitatea Statelor Unite în străinătate şi a redus creşterea economică, a declarat joi preşedintele Barack Obama, arătând că nu există câştigători din această situaţie, relatează CNBC.

Obama a semnat acordul de compromis aprobat de Congres după mai multe săptămâni de blocaj. Plafonul datoriilor a fost prelungit până pe 7 februarie, iar activităţile guvernamentale vor fi finanţate până pe 15 ianuarie.

„Nu există câştigători, ultimele câteva săptămâni au provocat daune economiei. Nu cunoaştem încă amploarea daunelor, dar toţi analiştii consideră că a fost încetinită creşterea economică”, a spus preşedintele.

El a arătat că numai riscul producerii unui default (incapacitate de plată) a majorat costurile de împrumut ale SUA, care s-au adăugat la deficit.

Din cauza incertitudinilor, mulţi consumatori şi-au redus cheltuielile şi jumătate dintre directorii de companii au afirmat că blocarea activităţilor instituţiilor federale i-a determinat să îşi reducă planurile de angajări, pentru următoarele şase luni, a mai spus Obama, adăugând că americanii s-au săturat de Washington.

„Ştim că familiile au rămas fără salariile sau serviciile pe care se bazau. Ştim că posibilii cumpărători de case au obţinut mai puţine ipoteci”, a continuat preşedintele.

sursa:mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *