Bancile europene vor avea costuri juridice suplimentare de 50 MLD USD

an-illustration-picture-shows-euro-banknotes-in-brussels-8868495725e767c2Marile bănci europene se vor confrunta cu costuri juridice suplimentare de 50 miliarde de dolari deoarece încearcă să ajungă din urmă băncile din SUA, conform analiștilor Morgan Stanley, transmite Bloomberg.

Creditorii europeni, care au acumulat costuri juridice în valoare de peste 80 miliarde de dolari în perioada care a trecut de la izbucnirea crizei financiare globale în 2009, vor avea nevoie în total de 130 miliarde de dolari pentru soluționarea unor procese și anchete, susțin analiștii de la Morgan Stanley, care estimează că băncile americane, care până acum au făcut provizioane de 125 miliarde de dolari, ar putea avea nevoie de încă 25 miliarde de dolari.

Grupurile britanice Barclays Plc și Royal Bank of Scotland Group Plc se confruntă ci cea mai mare creștere a costurilor juridice în rândul creditorilor europeni. Barclays Plc va înregistra costuri juridice suplimentare de 11,9 miliarde de dolari până în 2016, iar Royal Bank of Scotland de 11,3 miliarde de dolari, consideră analiștii de la Morgan Stanley.

Acești susțin că băncile ar putea ajunge anul acesta la înțelegeri cu autoritățile din întreaga lume în privința manipulării piețelor valutare, iar amenzile ar putea afecta capacitatea industriei bancare de a plăti dividende în următorii ani.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *