BRD – Groupe Société Générale incepe plata dividendelor pe 2009 – 0,27947 RON/actiune

Potrivit unui comunicat al BRD – Groupe Société Générale, banca va începe plata dividendelor aferente anului 2009 către acţionarii înregistraţi în registrul acţionarilor BRD la data de 13 mai 2010. Acţionarii titulari de conturi curente deschise la BRD – Groupe Société Générale vor primi dividendele în conturile curente respective. Acţionarii care au solicitat anterior plata în conturi deschise la alte bănci vor încasa dividendele în conturile indicate, conform opţiunii exprimate.

Acţionarii care nu au indicat un cont pentru virarea dividendelor sunt aşteptaţi, începând cu data de 25 iunie 2010, la orice unitate BRD pentru a solicita plata dividendelor prin virament sau în numerar.

BRD – Groupe Société Générale a transmis fiecarui acţionar o scrisoare de informare cu privire la valoarea dividendelor care i se cuvin şi modalitatea de plată a acestora.

Adunarea Generală a Acţionarilor BRD – Groupe Société Générale din data de 27 aprilie 2010 a stabilit un dividend brut de 0,27947 RON/acţiune. Conform reglementărilor fiscale în vigoare, cotele de impozit pe dividende sunt 16% pentru persoane fizice rezidente, 10%pentru persoane juridice şi fonduri de investiţii rezidente şi respectiv 0% pentru fondurile de pensii rezidente; pentru persoanele fizice şi juridice nerezidente, cota de impozit aplicabilă este de 16%. Acţionarii nerezidenţi care doresc aplicarea Convenţiei de evitare a dublei impuneri încheiate între România şi ţara lor de rezidenţă trebuie să prezinte, până la data plăţii, certificatul de rezidenţă fiscală, în original sau copie conformă cu originalul, împreună cu traducerea legalizată a acestuia în limba română.

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. Banca are peste 2,5 milioane clienţi şi operează o reţea de 930 de unităţi. BRD are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are peste 160.000 de angajaţi în toată lumea, pe trei activităţi cheie:
– Retail banking şi servicii financiare
– Global Investment Management & Services
– Corporate & Investment Banking

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *