Bucurestiul Virtual a adunat peste 10.000 de membri doar in grupul Proud Romanians

Grupul „Proud Romanians” din Second Life a depasit pragul de 10.000 de membrii, iar Romania este promovata la nivel international pe cea mai mare nava de croaziera construita in marime naturala pe platforma virtuala, se arata intr-un comunicat de presa.

Membra in reteaua SisterCitiesSL, nava de lux SS Galaxy gazduieste in fiecare luna un alt oras virtual din cele peste 35 replicate in Second Life, organizand evenimente si promovand in comunitatea internationala valorile culturale ale tarilor din care acestea fac parte. Participarea Romaniei este inagurata cu o expozitie de fotografii realizate de Romeo Huidu in Delta Dunarii, muntii Bucegi, pe Transfagarasan, la Marea Neagra, la cetati si castele din Transilvania, Bucuresti, Brasov, Sibiu si asa mai departe.

Expozitia este deschisa pana pe 31 mai si este vizitata zilnic de aproximativ 100 de utilizatori straini.

De asemenea, utilizatorii romani au la dispozitie in Virtual Bucharest un modul de transfer catre nava de lux amenajat ca un ponton de imbarcare, dar si informatii despre evenimentele care se organizeza acolo pe tot parcursul lunii mai.

„Colaborarea cu SS Galaxy este o inca o oportunitate de a promova Romania in comunitatea internationala de utilizatori si vine in completarea actiunilor pe care le desfasuram in Second Life alaturi de romanii mandrii de tara lor. Dat fiind ca spatiul pus la dispozitie este o galerie de arta, am cautat fotografii din Romania dar care sa aiba si o anume componenta artistica iar imaginile realizate de Romeo Huidu se incadreaza perfect in viziunea noastra. De altfel, feedback-ul primit de la primii vizitatori ai expozitiei a fost asa cum ne-am asteptat, au laudat imaginile si i-am facut curiosi sa afle mai multe despre locurile fotografiate”, a declarat Aura Tatu Creatorul Virtual Bucharest.

Grupul „Proud Romanians” a inregistrat la inceputul lunii mai un record absolut de 10.145 utilizatori si este cel mai mare grup dedicat unei comunitati nationale din Second Life.

Conform ultimului studiu realizat in perioada ianuarie – februarie 2010 in Virtual Bucharest, utilizatorii romani petrec in medie 4 ore pe zi in lumea virtuala si sunt foarte tineri, 67% dintre ei incadrandu-se in segmentul de varsta 18-25 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *