Compania de închirieri auto Sixt se adaptează cerințelor pieței cu ajutorul platformei QlikView Business Discovery

Plaut logoQlikTech, unul dintre liderii pieței globale de soluții personalizate de Business Intelligence (BI), anunță că Sixt SE, un furnizor internațional de servicii de mobilitate și cea mai mare companie de închirieri auto din Germania, utilizează platforma QlikView Business Discovery.

În România, platforma QlikView este disponibilă exclusiv prin Plaut Consulting Romania și rețeaua sa de distribuitori autorizați.

Utilizând soluția QlikView on Mobile, peste 1000 de utilizatori vor putea să analizeze tendințele din zona de vânzări în toate punctele de închiriere deținute de Sixt la nivel global și să anticipeze cererile pieței pentru a putea să își administreze mai bine flota de vehicule oricând și de oriunde. Datorită faptului că utilizatorii pot acum să efectueze ei înșiși diferite analize interactive, QlikView a redus timpul necesar obținerii de informații vitale pentru business. Anterior, Sixt utilizase un instrument de BI care genera lunar 100 de rapoarte statice.

„Datorită QlikView, informația ne este acum mereu la îndemână și poate fi utilizată pentru diferite căutări”, a declarat Alexander Sixt, Head of Corporate Development în cadrul Sixt SE. „Sixt beneficiază deja de economiile de timp realizate și folosește datele obținute pentru a îmbunătăți satisfacția clienților noștri.”

„Viteza cu care datele pot fi obținute din diferite procese de căutare și cu care se pot dezvolta aplicații a fost punctul forte care ne-a convins”, a adăugat Sixt. „Cu ajutorul QlikView, avem rezultatele pe care ni le dorim cu doar câteva click-uri și obținem informația de care avem nevoie în doar câteva minute. Conceptul de BI cu acces direct le permite și utilizatorilor noștri care nu dețin cunoștințe tehnice să își creeze propriile rapoarte ad hoc pentru a avea, astfel, cele mai recente cifre de referință.”

Plaut Consulting Romania, subsidiara locală a grupului austriac Plaut Consulting, își desfășoară activitatea sub această denumire de la începutul anului 2010, în urma unui proces internațional de schimbare a identității care a urmat fuziunii la nivel internațional cu compania Acctus. Compania oferă atât servicii de consultanță în IT și management, cât și soluții de optimizare a administrării proceselor de business.

Despre Plaut Consulting:
Plaut combină consultanța de business cu implementări IT orientate spre soluții. Datorită experienței acumulate atât în industrie, cât și în rezolvarea unor probleme specifice, compania dezvoltă și implementează soluții alături de clienții săi. Deși cerințele de lucru sunt complexe și vitale pentru funcționarea business-ului, Plaut dezvoltă și implementează cu succes soluții personalizate datorită competențelor și experienței sale, precum și datorită utilizării unor tehnologii de ultimă generație.

Plaut dezvoltă concepte inteligente pentru obținerea unor rezultate clare. Compania a fost fondată în 1946, la Hanovra, de către Hans-Georg Plaut. Pornind de la metoda sa de calculare a costurilor marginale și a costurilor directe, grupul de consultanță Plaut reprezintă, de peste 65 de ani, o referință pentru standardele managementului modern. Cu mai bine de 1.000 de proiecte finalizate, Plaut se numără printre cei mai de succes partenerii ai SAP de peste 25 de ani. Plaut Consulting Group este prezent în Germania, Elveția, Austria și o serie de țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv România, Cehia, Polonia și Rusia, și numără peste 250 de angajați. Din septembrie 2011, Plaut este membră a grupului msg system. Plaut Aktiengesellschaft este listată la Bursa din Frankfurt, în conformitate cu Standardele Generale aplicate Piețelor Reglementate (PUT2; WKN A0LCDP; ISIN AT0000A02Z18).

Plaut logo

www.plaut.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *