Concernul german Daimler a inaugurat unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz

7661126_2_644x461_motoare-si-cutii-de-viteza-pt-mercedes-benz-fotografiiConcernul german Daimler, care a anunţat în aprilie o investiţie de 300 de milioane de euro în România, a inaugurat oficial miercuri la Sebeş unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, fiind create astfel circa 250 de locuri de muncă.

La un an de la demararea lucrărilor de construcţie, noua fabrică ocupând o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi, miercuri a demarat la Sebeş, într-un cadru festiv, producţia liniei de montaj a cutiilor automate de viteză în 5 trepte, în prezenţa prefectului Gheorghe Feneşer, a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Alba, Alin Cucui (PDL) şi Florin Roman (PNL) şi a primarului Alexandru Dăncilă (PSD). Împreună cu administratorul Star Transmission, Bernd Krottmayer, şi directorul proiectului NAG1, Jurgen Becke, aceştia au pornit linia de montaj prin apăsarea butonului simbolic de Star of Production. La final, au şi semnat de altfel pe prima cutie de viteză automată cu 5 trepte asamblată la Sebeş.

Administratorul companiei Star Transmission, Bernd Krottmayer, a menţionat că, până de curând, cutiile de viteză automate în 5 trepte pentru autoturismele Mercedes s-au montat exclusiv în Germania.

„Transferarea producţiei la Sebeş ne arată încă o dată câtă încredere acordă concernul Daimler companiei Star Transmission. Daimler mizează în principal pe flexibilitatea, seriozitatea şi calitatea ridicată pe care o oferim, iar noi vom face tot posibilul pentru a nu-i dezamăgi. Inaugurarea noii unităţi de producţie subliniază încă o dată strategia de dezvoltare a companiei. Putem oferi astfel noi locuri de muncă şi diverse posibilităţi de dezvoltare profesională”, a declarat Bernd Krottmayer, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

‘Începând din 2014, generaţia actuală de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi, de asemenea, asamblată acolo. Acest lucru va oferi, astfel, capacităţi suplimentare de asamblare care vor completa producţia din Stuttgart, unde a fost concentrată asamblarea până în prezent. Cu sprijinul guvernului român în vederea extinderii capacităţilor de producţie, se preconizează că o nouă generaţie de cutii de viteze automate va fi, de asemenea, fabricată în noua reţea de producţie care implică locaţiile din Stuttgart (producţie completă, inclusiv asamblare) şi Sebeş (doar asamblare) începând cu anul 2016’, se menţiona într-un comunicat dat publicităţii în primăvară de către concernul german.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *