Credit Suisse acuză un fost vicepreşedinte de furt de secrete comerciale pentru Goldman Sachs

Credit_SuisseBanca elveţiană Credit Suisse acuză un fost vicepreşedinte pentru pieţe emergente, Agostina Pechi, care s-a angajat la banca americană de investiţii Goldman Sachs, de furt de secrete comerciale.

Credit Suisse a depus o plângere la un tribunal din Manhattan în care acuză că fosta sa angajată a sustras informaţiile în încercarea de a câştiga clienţi pentru Goldman Sachs, relatează Bloomberg.

În lunile februarie şi martie, Pechi a trimis în secret email-uri cu liste de clienţi şi alte informaţii bancare confidenţiale, de pe contul său de serviciu în contul personal şi a printat documente importante referitoare la tranzacţii, noaptea târziu, când ar fi trebuit să fie în vacanţă, se arată în plângerea Credit Suisse depusă pe 3 mai.

Pechi a câştigat anul trecut 950.000 de dolari şi locuieşte în New York. Ea a demisionat de la Credit Suisse pe 2 aprilie, informând că a acceptat un post la Goldman Sachs în New York.

„Pechi a decis să fure informaţii confidenţiale de la Credit Suisse şi date de contact, pe care le-a aflat în perioada în care a lucrat pentru Credit Suisse. Ea intenţionează să folosească datele pentru a concura Credit Suisse şi să le prezinte noului său angajator pentru a ţinti în mod special clienţii băncii elveţiene”, se arată în reclamaţie.

Un purtător de cuvânt al Goldman Sachs nu a dorit să comenteze, iar şi Pechi nu a putut fi contactată.

 

 

sursa articol: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *