Crestere de 36% a platilor din strainatate pentru comerciantii care folosesc PayPal

paypal_logoComercianții români care au folosit sistemul electronic PayPal au înregistrat o creștere de 36% a plăților din străinătate, în prima jumătate a anului 2014, comparativ cu aceeași perioadă din 2013, au anunțat, marți, reprezentanți ai companiei.

Principalele categorii de export au inclus servicii web, gaming, telefoane mobile, piese pentru mașini, cosmetice, fashion și software.

În 2014, peste 10.000 de comercianți activi pe teritoriul Europei Centrale și de Est au ales PayPal ca partener pentru a-și crește afacerile pe plan internațional.

Potrivit PayPal, în afara României, datele internaționale arată că exporturile online continuă să crească puternic, independent de trendul descendent înregistrat de vânzările pe plan domestic sau de exporturile tradiționale.

Această tendință este vizibilă în special în țările EU 27, unde costurile de expediere sunt relativ reduse și nu se aplică taxe vamale. În condițiile în care, în România, circa 10% dintre comercianți vând online, 37% dintre ei au primit comenzi din alte țări din Uniunea Europeană, în 2012.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *