CSM: Intervievarea candidatului pentru funcţia de procuror şef adjunct al DNA va avea loc pe 23 mai

asociatia-magistratilor-din-romania-cere-demisia-de-onoare-membrilor-csm1357738517Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis marţi, cu unanimitate de voturi, ca pe 23 mai să aibă loc intervievarea candidatului pentru funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar pe 24 mai CSM va transmite avizul către Ministerul Justiţiei. 

Potrivit unui comunicat de presă al CSM remis AGERPRES, în şedinţa de marţi a fost decis calendarul de desfăşurare a activităţilor prevăzute în procedura de avizare a propunerii ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror şef adjunct al DNA, după cum urmează: între 30 aprilie şi 21 mai se pune în dezbatere publică proiectul de management şi se efectuează verificări asupra candidaturii, pe 22 mai se va face analiza acestui proiect, pe 23 mai va avea loc intervievarea candidatului, iar pe 24 mai CSM va transmite avizul său către Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, l-a propus pentru funcţia de procuror şef adjunct al DNA pe Călin Nistor, iar propunerea a fost trimisă vineri către CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit pe 10 aprilie şi calendarul pentru avizarea celor şase candidaţi propuşi pentru funcţiile de conducere din parchete, iar aceştia vor fi intervievaţi pe 8 şi 9 mai, urmând ca avizele către Ministerul Justiţiei să fie transmise pe 10 mai.

Pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost propusă Laura Codruţa Kovesi, iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Bogdan Licu a fost propus pentru postul de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Codruţ Olaru ca adjunct al procurorului general al Parchetului, Alina Bica pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Elena Hosu ca adjunct al procurorului şef al DIICOT.

Sursa articol: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *