Doi fosti primari prahoveni au fost trimisi in judecata pentru fraude cu fonduri europene

Ioan Serban, fost primar al comunei Paulesti in perioada 2000-2004 si Dumitru Dinca edil al aceleiasi localitati in perioada 2004-2008 au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru fraude cu fonduri europene.

Acestia sunt acuzati ca ar fi folosit sau prezentat documente ori declaratii false, care au avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau in numele lor

Anchetatorii au mentionat ca in cursul anului 2003, intre Consiliul Local Paulesti, in calitate de beneficiar si Agentia SAPARD, in calitate de Autoritate Contractanta, a fost incheiat contractul de finantare nerambursabila pentru realizarea proiectului Investitie noua canalizare si statie de epurare Paulesti, judetul Prahova.

In urma prezentarii de catre Ioan Serban, primar al comunei Paulesti, a unei Hotarari a Consiliului Local din luna august 2002, in cuprinsul careia erau mentionate date nereale privind existenta surselor de finantare necesare punerii in practica a proiectului, beneficiarii proiectului au obtinut pe nedrept fonduri europene si fonduri din bugetul national.

Din iulie 2004, responsabil legal al proiectului a devenit Dumitru Dinca, succesorul lui Ioan Serban in functia de primar al aceleiasi comune, care a prezentat la Agentia SAPARD mai multe documente contrafacute (Raportul de evaluare a ofertelor si inscrisurile subsecvente) privind parcurgerea procedurii de reevaluare a ofertelor depuse pentru acordarea contractului de executie de lucrari. Astfel, obtinand si in acest caz pe nedrept fonduri nerambursabile europene si din bugetul national.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 1.816.288,23 lei, avand in vedere ca o parte din prejudiciu a fost recuperat.

In vederea recuperarii acestei pagube procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor.

Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Prahova, se mai arata in comunicatul DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *