EDWARD C. PRESCOTT, laureatul premiului NOBEL pentru ECONOMIE, vine la Bucuresti

EDWARD C. PRESCOTT, laureatul premiului NOBEL pentru ECONOMIE [2004], vine la Bucuresti in perioada 22-23 iunie.

Prescott va sustine o conferinta cu titlul „STAT vs ECONOMIE. Rolul Guvernelor in declansarea crizei actuale si solutii pentru depasirea acesteia”: care sunt reformele pe care statul ar trebui sa le promoveze in aceasta perioada, cum trebuie utilizata politica fiscala pentru a stimula dezvoltarea, care este impactul cresterii poverii administrative, cum pot ingeniozitatea, asumarea riscului si productivitatea sa fie motoarele cresterii economice sunt doar cateva dintre intrebarile la care va raspunde cunoscutul economist in cadrul evenimentului de la Bucuresti.

Evenimentul va avea loc marti, 23 iunie, la Hotel Crowne Plaza, incepand cu ora 10:00. Laureatul vine in Romania la invitatia „Saptamanii Financiare” si a cotidianului „Financiarul”, publicatii ale Intact Media Group.

Accesul se face EXCLUSIV pe baza de INVITATIE.

Biografie

Edward C. Prescott a castigat premiul Nobel in Economie in 2004, alaturi de Finn Kyland, pentru contributiile sale asupra dinamicii macroeconomiei – consistenta temporala a politicilor economice si fortele conductoare ale ciclului de afaceri. Lucrarile celor doi economisti nu numai ca au transformat cercetarea economica, dar au avut si o influenta profunda asupra politicilor economice in general si a celei monetare in particular, se arata in decizia de acordare a premiului de catre Academia Regala Suedeza pentru Stiinte. Din 1981, Prescott este consilier principal pe Probleme Monetare in cadrul Federal Reserve Bank of Minneapolis, iar din 2003, profesor si presedinte al W.P. Carey Department of Economics din cadrul Arizona State University.

Prescott a studiat matematica la  Swarthmore College, cercetari operationale la Case Western Reserve University si stiinte economice la Carnegie Mellon University. Intre 1966-1971 a predat stiinte economice la University of Chicago, University of Pennsylvania, Carnegie Mellon University, apoi la University of Minnesota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *