Ericsson implementeză prima rețea 4G/LTE în Slovacia

Ericsson LTEEricsson (NASDAQ: ERIC) va lansa împreună cu Slovak Telekom, cel mai mare operator telecom din Slovacia, prima rețea 4G/LTE din țară, a cărei infrastructură se va implementa pe stații de bază multi-standard RBS 6000.

Rețeaua va opera pe o frecvență de 1800 MHz și va oferi viteze maxime de 73 Mbps pentru download și de 23 Mbps pentru upload. Într-o primă etapă, serviciile 4G/LTE vor fi disponibile pentru cinci mari orașe din țară.

„Vom lansa prima rețea LTE la nivel național în Slovacia, iar ambiția noastră este să implementăm una dintre cele mai avansate rețele de telefonie mobilă din țară”, a declarat Miroslav Majoro, Chairman of the Board and CEO, Slovak Telekom. „După ce vom lansa serviciile 4G/LTE în cele cinci mari orașe, planul nostru este să acoperim 20% din populația Slovaciei în următoarele trei luni și să ajungem la acoperire națională până la sfârșitul anului 2014.

Aceasta este o nouă generație de rețea care va permite viteze de download mai mari, va scădea timpul de așteptare și va permite folosirea smartphone-urilor, tabletelor și aplicațiilor mobile la adevăratul lor potențial. Aceasta este a opta premieră tehnologică pe care o aducem în Slovacia în ultimii 12 ani și confirmă poziția noastră de lider la nivel național în materie de tehnologie și inovație”, a mai adăugat acesta.

„Suntem mândri să contribuim la implementarea celei mai mari rețele LTE din Slovacia, extinzându-ne, în același timp, și relația de succes pe care o avem cu Slokav Telekom de 16 ani”, a menționat Valter D’Avino, Head of Region Western & Central Europe, Ericsson. „Mai mult decât atât, acestă lansare se adaugă portofoliului nostru existent de unic furnizor pentru Slokav Telekom de servicii 2G, 3G și echipamente hardware și software pentru rețelele nucleu, inclusiv IMS (IP Multimedia Subsystem).”

Parteneriatul pentru implementarea rețelei 4G/LTE va include și servicii de integrare a sistemelor, optimizare a rețelelor, verificarea furnizorilor și alte servicii asociate. De asemenea, acesta va presupune si optimizarea serviciilor de voce oferite de operator companiilor pentru a susține în viitor și VoLTE.

Despre Slovak Telekom
Slovak Telekom este cel mai mare operator telecom din Slovacia cu 2175 milioane de SIM-uri active din cele peste 6400 milioane de SIM-uri active la nivel național. Rețeaua 3G/HSPA+ a Slovak Telekom acoperă 80% din populația țării, iar implementarea rețelei 4G confirmă faptul că operatorul continuă să fie un lider în materie de tehnologie pentru lansarea rețelelor de broadband mobil. Compania este membră a grupului multinațional Deutsche Telekom.

Despre Ericsson și LTE
Astăzi, 50% din traficul de date LTE de pe smartphone-uri este deservit de rețele Ericsson, ceea ce reprezintă un procent dublu față de traficul susținut de cel mai important competitor de pe piață. Ericsson a implementat peste 180 de rețele LTE RAN și Evolved Packet Core în întreaga lume, dintre care peste 110 sunt disponibile comercial. Compania este prezentă în toate piețele cu trafic LTE ridicat, inclusiv în SUA, Canada, Japonia, Coreea de Sud și Australia, fiind aleasă ca furnizor de 9 dintre cei mai importanți 10 operatori de LTE din lume.

http://www.ericsson.com/thecompany/press/mediakits/lte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *