Ernst&Young: Principalul risc pentru consolidarea fiscala din Romania este o redresara economica mai lenta in 2014

slide-1-638Redresarea economică mai lentă în 2014 decât se estima inițial reprezintă principalul risc pentru consolidarea fiscală din România, pentru că, într-o astfel de situație, veniturile din colectarea de taxe și TVA vor fi mai mici, rezultă din studiul ‘O nouă viziune a creșterii’ realizat de Ernst&Young România.

‘Nu singurul risc, dar poate principalul pentru consolidarea fiscală din România este o redresare economică mai lentă în 2014, față de cea estimată, situație în care veniturile realizate din colectarea de taxe și TVA vor fi mai mici. Experții UE consideră că România trebuie să întărească disciplina fiscală și să crească nivelul de colectare care, în prezent, reprezintă 31-32% din PIB, față de media de 40% din UE’, se arată în studiul menționat.

Pe de altă parte, însă, reprezentanții E&Y susțin că vestea bună adusă de prevederile fiscale de tip holding, care prevăd scutiri de impozit pe câștigurile de capital și dividende, poate reprezenta o oportunitate pentru creșterea investițiilor străine.

În privința mediului economic, redresarea din România ar trebui să continue cu mai multă forță în 2014, având în vedere perspectivele de creștere a exporturilor odată cu sporirea cererii dinspre principalii parteneri comerciali din Zona Euro, susțin specialiștii E&Y. ‘Pe plan intern, deși costurile mici sunt considerate în continuare un factor important pentru competitivitatea companiilor pe piață, conform răspunsurilor din studiul EY România menționat anterior — 26% dintre directorii de companii respondenți, această opțiune înregistrează o scădere a ponderii cu 5% față de 2013’, se precizează în studiul citat.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *