EUROBROKERS GROUP si AVIASIG BROKER DE ASIGURARE SRL – suspendare temporara

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a decis interzicerea temporară a activității de intermediere în asigurări pe o perioadă de 12 luni pentru SC EUROBROKERS GROUP și interzicerea temporară a activității pentru SC AVIASIG BROKER DE ASIGURARE SRL.

În cazul societății SC EUROBROKERS GROUP – BROKER DE ASIGURARE, Consiliul CSA a hotărât și retragerea aprobării acordate directorului general și administrator al companiei.

Principalele aspecte, constatate în urma controlului derulat la SC EUROBROKERS GROUP – BROKER DE ASIGURARE, au fost următoarele: brokerul nu deține o evidență contabilă și operativă care să permită verificarea corectitudinii informațiilor cuprinse în raportările transmise la CSA; compania nu a transmis la CSA situațiile financiare anuale 2008 și 2009 etc.

În cazul societății AVIASIG BROKER DE ASIGURARE SRL, s-a constatat că brokerul nu are conducător executiv și administrator.

Consiliul CSA a hotărât sancționarea societății cu interzicerea temporară a desfășurării activității de brokeraj până la aprobarea directorului general executiv, care să îndeplinească condițiile din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare și/sau reasigurare.

CSA monitorizează atent activitatea companiilor de intermediere în asigurări, astfel încât să prevină apariţia unor sincope în relaţiile dintre brokerii de asigurare şi asigurători. Consumatorii de produse de asigurare trebuie să beneficieze de servicii de calitate și de o protecție corespunzătoare condițiilor contractuale şi, de aceea, CSA consideră că asigurătorii trebuie să acorde o atenţie deosebită parteneriatelor încheiate cu brokerii de asigurare şi să acţioneze proactiv, pentru ca interesele clienţilor să fie pe deplin protejate”, a declarat președintele CSA, Angela Toncescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *