Eveniment responsabil: Consumix merge la a3a editie a PELICAM intre 13-15 iunie

Pelicam – Festivalul Internaţional de Film despre mediu și oameni și-a anunțat a treia ediție în perioada 13-15 iunie la Tulcea. Pentru că sunt filme despre oameni si mediu, Agenția Creionetica va difuza clipurile din campania Consumix, care trezesc interesul publicului pentru un stil de viață sănătos.

Pe principiul “We reveal, you act”, Consumix punctează problemele societății de consum și dezvăluie povești despre produsele care fac parte din viața noastră. Campania a debutat în noiembrie 2013 și a abordat cinci teme: băuturile răcoritoare, bumbacul, cosmeticele, mașinile și telefoanele mobile.

Pelicam pornește din București cu un eveniment la J’ai Bistrot, pe 29 mai, când sunteți invitați la vizionarea filmului câștigător de anul trecut, North of the Sun (2012), realizat de norvegienii Inge Wegge (25 de ani) și Jørn Ranum (22).

Începând cu ediția a treia (2014), festivalul debutează două noi secțiuni competiționale, alături de sectiunile “Documentare de lung metraj” și “Documentare scurte”.

“Black Sea Docs” – concurs deschis filmelor documentare produse în țările învecinate Mării Negre: România, Ucraina, Republica Moldova, Rusia, Georgia, Turcia și Bulgaria;

“Fresh Perspectives” – este o competiție dedicată filmelor ce prezintă sau propun soluții alternative pentru un viitor durabil.

“Dorința de a observa natura, peisajele, alți oameni, alte obiceiuri, alte țări și de a ne raporta la mediul în care trăim nu a fost niciodată atât de pronunțată în România. Acest lucru este posibil la Pelicam care oferă experiențe în urma cărora putem înțelege mai bine lumea în care trăim și idei de implicare reală.

Lecții bune pentru toată lumea. Vă așteptăm în orașul de la malul Dunării la mijlocul lui iunie pentru filme, workshop-uri, concerte și petreceri”, spune Benjamin Ribout, directorul festivalului.

În cadrul festivalului au loc proiecții de film, concerte în aer liber, workshopuri, expoziții foto și conferințe/discuții pe teme de mediului. Anul acesta vor concerta trupa turceasca de psihedelic-dub-world-fusion Baba Zula si trupa romaneasca de hip-hop-folcloric Subcarpati. Majoritatea filmelor sunt prezentate în cadrul celor patru secțiuni competiționale, toate fiind proiectate în premieră națională.

Intrarea este gratuită la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul festivalului Pelicam.

Începând cu ediția 2014, Pelicam merge și mai departe cu eforturile de a proteja mediul. De acum, festivalul își maximizează Impactul Economic și Social cu sprijnul Societal, primind astfel marca „Eveniment Responsabil”.

Festivalul Internațional de Film Pelicam este organizat de Asociația Les Herbes Folles, cu sponsorizarea principală a ApaNova București și cu sprijinul BRD, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Tulcea, Administrației Fondului Cultural Național și Institutului Cultural Român.
Parteneri instituționali: Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Ambasada SUA, Ambasada Elveției, Goethe Institut și Institutul Francez din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *