Facebook lucrează la o aplicaţie pentru localizarea utilizatorilor

flogoFacebook lucrează la o aplicaţie pentru smartphone-uri de localizare a utilizatorilor, profitând de accesarea tot mai largă a reţelelor de socializare de pe computerele mobile, au declarat două persoane apropiate situaţiei.

Aplicaţia urmează să fie lansată la jumătatea lunii martie şi are rolul să ajute utilizatorii să găsească prieteni aflaţi în apropiere şi va funcţiona chiar dacă programul nu este deschis pe un telefon, a spus una din surse citate de Bloomberg.

Facebook creează noi funcţii pentru a profita de numărul tot mai mare al utilizatorilor care îi accesează serviciile prin intermediul aparatelor mobile.

Aplicaţia de localizare poate ajuta Facebook să vândă publicitate în funcţie de obiceiurile zilnice ale utilizatorilor, dar şi să atragă critici din partea celor îngrijoraţi de felul în care compania administrează informaţiile cu caracter personal.

Autorităţile de reglementare din Statele Unite şi Europa au investigat deja Facebook din cauza îngrijorării că nu face suficient pentru protejarea datelor personale.

Apple şi Google au deja aplicaţii pentru localizarea utilizatorilor.

Un purtător de cuvânt al Facebook a refuzat să comenteze.

 

Sursa articol Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *