Florin Dănescu: La nivelul anului 2020 am putea avea obligativitatea educației financiare în școli

Educația financiară ar putea deveni disciplină obligatorie în școlile din România la nivelul anului 2020, a declarat, vineri, Florin Dănescu, președinte executiv al Asociației Române a Băncilor, la o conferință de specialitate.

„Spuneam că educația financiară trebuie să treacă de la vorbe, de la așteptări și de la dorințe la chestiuni practice. Îmi asum riscul să spun că industria bancară este datoare și a început să facă eforturi consistente în această direcție, dar de asemenea trebuie să spunem că există și la nivelul învățământului românesc o așteptare foarte mare. Ne dorim în continuare să avem un manual de educație financiară care să nu fie opțional. Acesta ar fi legătura între declarațiile pe care le facem și ceea ce facem cu adevărat. Și ni s-a promis că, cel puțin la nivelul anului 2020, probabil că este prea îndepărtat, am putea să avem această obligativitate a educației financiare în școli”, a spus Florin Dănescu.

Potrivit sursei citate, educația financiară a avut un impact considerabil asupra percepțiilor și tensiunilor create în economie în perioada crizei, iar tensiunile au dus la neîncredere și aceasta a alimentat, într-un cerc vicios, lipsa performanței din industria bancară.

De asemenea, Dănescu a precizat că, în perioada de criză, în România a fost înregistrată o scădere a rețelei bancare cu 26%, iar personalul s-a redus cu 22%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *