FMI: Orice șocuri negative viitoare, fie domestice fie externe, ar putea opri relansarea economică din zona euro

LA DIRECTORA GERENTE DEL FMI, CHRISTINE LAGARDE, EN PEKÍNRelansarea economică din zona euro este una slabă, piețele sale financiare sunt mult prea fragmentate, iar regiunea riscă să cadă în deflație, a avertizat luni Fondul Monetar Internațional, transmite Reuters.

Într-un raport special dedicat zonei euro, FMI a cerut statelor membre să sprijine cererea economică, să finalizeze reforma sectorului bancar și să avanseze cu reformele structurale. De asemenea, FMI și-a repetat recomandarea că Banca Central Europeană ar trebui să fie gata să demareze o politică de relaxare cantitativă dacă inflația va rămâne la un nivel prea redus.

După ultima sa analiză a condițiilor economice în cele 18 state din zona euro, FMI a ajuns la concluzia că relansarea din zona euro s-a confirmat, adăugând însă că este vorba de o relansare slabă și inegală.

‘Riscurile la adresa creșterii sunt în continuare orientate în jos. Orice șocuri negative viitoare, fie domestice fie externe, ar putea înrăutăți sentimentul piețelor, opri relansarea economică din zona euro și eventual ar arunca economia într-o inflație și mai mică și chiar în deflație’, se arată în raportul FMI publicat în urma consultărilor periodice conform articolului IV.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *