Fondurile structurale pot oferi României oportunități de a dezvolta domeniul digital și de a administra șomajul

Neelie-KroesFondurile structurale pot oferi României oportunități de a dezvolta domeniul digital și de a administra șomajul, a declarat, miercuri, vicepreședintele Comisiei Europene și comisarul pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes, în cadrul Târgului de inovație Future Communities – Open Innovation Fair 2013, organizat la Biblioteca Națională a României.

‘Fondurile sunt limitate, dar trebuie să-și stabilească prioritățile în tehnologia digitală, la fel ca în orice sector economic. Puneți-vă banii acolo unde, într-adevăr, au sens pentru cheltuire. Privind în jur, putem accesa oportunități. Sunt motivată și inspirată de oamenii care sunt implicați în astfel de activități, în România. Este vorba despre o realitate. Cred că fiecare cetățean european trebuie să aibă acces la nivel digital, deoarece este o revoluție, ce poate fi comparată cu ceea ce s-a întâmplat în cadrul Revoluției industriale’, a afirmat Kroes.

Oficialul european a menționat, totodată, că una dintre cele mai mari îngrijorări la nivel european este șomajul, iar fondurile structurale pot ajuta la diminuarea acestui fenomen.

‘Cea mai mare îngrijorare la nivel european este șomajul, în anumite state chiar de 64%. Administrarea șomajului și a acestei recesiuni economice este foarte importantă. Dacă vorbim de România, una din 10 persoane nu are acces la internet de bandă largă. Fondurile structurale oferă oportunități și există posibilități de susținere a Guvernului român. Un milion de posturi ar trebui ocupate în domeniul TIC, în următorii ani în România. Aceste posturi vacante trebuie acoperite. Comisia a luat decizia realizării unui pachet pentru o piață unică, inițiativă sprijinită și de către liderii din România. Trebuie să aprobăm acest pachet și trebuie să oferim acestui consumator o viziune transparentă.Sperăm în adoptarea acestui pachet până cel târziu în iarna anului viitor’, a explicat Neelie Kroes.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *