Greva generala incepand cu 31 mai

Cele cinci mari confederatii din Romania au anuntat intr-un comunicat de presa continuarea actiunilor de protest ca urmare a esecului total al discutiilor cu premierul Romaniei, ministrul Finantelor si ministrul Muncii.

Astfel, incepand cu 31 mai 2010, sindicatele vor intra in greva pe termen nedeterminat.

Greva va cuprinde principalele sectoare bugetare (invatamant, sanatate si administratie publica, transport, sectoare economice si de servicii) actiunea fiind sustinuta si de o greva de solidaritate desfasurata in celelalte sectoare bugetare si economice.

Incepand cu 1 iunie 2010, intre orele 12.00-14.00 vor avea loc mitinguri de protest la nivelul judetelor, in fata Prefecturilor.

Actiunea de lobby va continua la toti parlamentarii pentru a refuza propunerea Guvernului si pentru a le solicita acestora sa voteze deschis motiunea.

In data de 3 iunie 2010 (sau 4 iunie 2010), in functie de data dezbaterii motiunii de cenzura, se va organiza un lant uman in jurul Parlamentului, cu manifestari la cele 4 porti de intrare, o greva generala de solidaritate, cu prezenta si in sala la dezbateri si la votul motiunii.

Foto: romedia.gr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *