GTS Central Europe achizitioneaza Interware, operator ungar pe piata serviciilor de DataCenter

GTS Central Europe (GTS) a anuntat printr-un comunicat de presa ca a ajuns la un acord de preluare a Interware Zrt., un lider în furnizarea de servicii de DataCenter pe piaţa din Ungaria. Acordul trebuie avizat de Oficiul Concurenţei din Ungaria şi va fi finalizat până la sfârşitul trimestrului trei, 2010. Detaliile financiare ale acordului nu au fost dezvăluite.

Interware este un operator alternativ pe piaţa din Ungaria, care poziţionează în segmentul companiilor comerciale soluţii de hosting, colocare, internet şi servicii de voce fixă. Compania operează două DataCenter-e în Budapesta, cu o suprafaţă netă totală de 1075 metri pătraţi şi găzduieşte un număr de 3300 servere ale clienţilor, companii active în domenii ca manufacturier, sectorul public, media, ITC.

Acordul semnat cu Interware urmează recentei achiziţii de pe piaţa românească a operatorului de telecomunicaţii Datek şi este perfect aliniată strategiei GTS de a deveni partenerul preferat în regiunea Central şi Est Europeană, pentru furnizarea de servicii integrate de telecomunicaţii destinate operatorilor şi corporaţiilor. Achiziţia Interware poziţionează GTS ca unul dintre operatorii cheie pe piaţa ungară de servicii de colocare şi hosting. Împreună cu DataCenter-ul pe care deja îl deţine în Budaors, GTS va oferi clienţilor un total de 1490 metri pătraţi spaţiu de colocare în DataCenter care poate satisface cele mai sofisticate cerinţe de calitate.

Ţinând cont de cererea tot mai mare de servicii de colocare din regiunea Central şi Est Europeană, GTS îşi anunţa în luna martie 2010 planurile de expansiune a infrastructurii sale de DataCenter-e. În acest moment, compania deţine şi operează şapte DataCenter-e în Cehia, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria şi pune la dispoziţia clienţilor peste 6000 metri pătraţi spaţiu de colocare, pentru un total de peste 10.000 de servere.

Reţelele metropolitane, naţionale şi internaţionale de fibră optică ale GTS asigură pentru clienţii din DataCentr-e o importantă capacitate de conectivitate. GTS va continua să-şi extindă în acest an capacitatea de colocare prin deschiderea, în a doua jumătate a lunii iulie, a unei noi infrastructuri, de 700 metri pătraţi, în Praga.

Achiziţia Interware întăreşte poziţia GTS ca operator semnificativ pe piaţa Central şi Est Europeană a serviciilor de colocare în DataCenter, un lider pe piaţa operatorilor cu infrastructură proprie, care joacă un rol cheie în consolidarea pieţei regionale. DataCenter-ul Interware asigură clienţilor noştri spaţiu de colocare suplimentar, securizat şi extinde capabilităţile noastre pe piaţa serviciilor de hosting.“ a spus Adam Sawicki, CEO al GTS Central Europe. “Mai mult, reţeaua noastră metropolitană din Budapesta va asigura clienţilor din DataCenter-ul Interware facilităţi suplimentare de conectivitate.“

Grupul internaţional GTS Central Europe BV, (GTS CE) este un operator alternativ important de telecomunicaţii care furnizează servicii integrate în toate ţările din centrul şi estul Europei, din Frankfurt şi până în Istanbul. Reţeaua regională de fibră optică asigură furnizarea de servicii de comunicaţii de voce, date, IP, MPLS, DWDM şi soluţii de bandă largă pentru companii comerciale, carrieri telecom, operatori mobili şi furnizori de conţinut. Principalele ţări în care compania operează sunt Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. Prin parteneriate strategice GTS interconectează şi asigură servicii pentru operatori din Bulgaria, Croaţia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, Ţările baltice, Ucraina.
GTS Central Europe a primit de trei ori distincţia Best Wholesale Provider în Europa Centrală şi de Răsărit în anii 2005, 2007 şi 2009.
GTS CE are peste 1300 de angajaţi şi a atins o cifră de afaceri de 384,5 mil Euro cu venituri operative (EBITDA) de 86 mil Euro în 2009.
Pentru mai multe informatii vă rugăm să consultaţi pagina de web www.gtsce.com

GTS Telecom are 115 angajaţi şi a obţinut în 2009 venituri totale de 19,7 mil Euro la venituri operaţionale (EBITDA) de 5,2 mil Euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *