HuddleHero.com, co-fondat și dezvoltat de compania românească Zitec, reunește la lansare peste 40.000 de echipe sportive din SUA

Alexandru Lăpușan, CEO si co-fondator Zitec (2)HuddleHero.com, unul dintre startup-urile americane în care producătorul local de aplicaţii online Zitec a investit anul trecut, reunește la lansare peste 40.000 de echipe sportive amatoare înregistrate în Statele Unite, active în peste 400 de ligi, fiind astfel cea mai cuprinzătoare platformă de profil din lume. În 2014, compania estimează că peste 100.000 de echipe vor utiliza HuddleHero.com pentru a-și plăti costurile de afiliere și participare la competiții, a accesa informații despre programul meciurilor și rezultatele acestora și a fi la curent cu noutățile din clasamente sportive.

În prezent, în Statele Unite se regăsesc aproximativ 14 milioane de sportivi amatori înscriși în peste 1.000.000 de echipe care activează în circa 8.000 de ligi, din diverse sporturi, precum fotbal, baschet, baseball, hochei, lacrosse, volei, rugby sau cricket.

“Merităm să beneficiem de același standard înalt de calitate în ceea ce privește mediul sportiv ca și echipele de profesioniști. HuddleHero va revoluționa felul în care vor interacționa echipele de sportivi amatori. Le oferă managerilor toate instrumentele necesare pentru a avea succes, aduce laolaltă jucătorii și creează o comunitate formată din colegi de echipă, prieteni și oameni cu interese similare. HuddleHero iese în evidență în comparație cu orice altceva existent în prezent pe piață, iar faptul că Zitec este investitor și partener a contribuit enorm la evoluția proiectului. După promovarea inițială din Statele Unite, ne vom concentra asupra Europei, unde experiența și expertiza Zitec se vor dovedi extrem de valoroase”, a declarat Milo Krastev, co-fondator HuddleHero.

Producătorul român de aplicaţii online deține o participație minoritară din startup-ul HuddleHero, fondat de Milo Krastev (co-fondator al Skatedirect.com, o platformă de e-commerce achiziționată de Kelex Ltd. din Hong Kong, dar și fost jucător de fotbal european în Divizia 1 la Georgetown University) și Max Carlson (co-fondator și fost Lead Runtime Architect la Laszlo Systems, profesor la San Francisco State University).

„După un an în care am dezvoltat integral platforma software, cu scopul de a face din HuddleHero.com o interfață prietenoasă și interactivă, care să ușureze munca jucătorilor și a managerilor de echipe, lansăm oficial acest proiect, dedicat sportivilor amatori din SUA. Avem încredere în echipa din spatele HuddleHero și suntem optimiști în ceea ce privește estimarea de creștere a platformei. Aștept cu nerăbdare ca platforma HuddleHero să fie utilizată și în Europa”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și co-fondator Zitec.

HuddleHero.com este un instrument util pentru managerii echipelor înscrise în platformă, care își vor putea gestiona banii investiți în organizarea echipelor mult mai ușor, dar şi pentru jucători, care își vor putea achita costurile online și vor fi la curent cu noutățile din clasamente, programul meciurilor și rezultatele acestora. HuddleHero.com este dezvoltat pe baza serviciilor de cloud-computing Ruby on Rails și Windows Azure.

Despre Zitec
Zitec este una dintre companiile lidere din industria IT din România, specializată în dezvoltarea de produse şi aplicaţii online complexe. Cu circa 50% din venituri provenite din proiecte externe, dezvoltate în SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Italia sau Danemarca, succesul Zitec este confirmat şi de referinţele primite din partea unor clienţi de top, precum JW Marriott, Mercedes-Benz, Amadeus, Bullguard sau LaFarge. Zitec acţionează ca un incubator tehnologic, şi furnizează servicii şi suport companiilor aflate în primele stadii de dezvoltare. Expertiza tehnologică și dezvoltarea de software sunt principalele servicii oferite portofoliului actual de companii: Zipongo.com, VideoPublishing.com, Online.Tv, HuddleHero.com, editura HAC!BD. Zitec dezvoltă, de asemenea, proiecte proprii, precum HotelPeeps.com, ZAFF.ro şi Zidox.com. La adresa http://zit.ec/infographic10 puteţi vizualiza un infografic privind evoluţia companiei în cei 10 ani de activitate pe piaţa românească.

Despre HuddleHero
HuddleHero este o comunitate online dedicată echipelor sportive participante în cadrul ligilor de tineret, colegiu, adulți sau amatori. A fost creată ca urmare a nemulțumirilor provocate de design-ul neprofesionist al website-urilor dedicate ligilor, care puneau echipele participante pe ultimul loc. De asemenea, problemele ce pot apărea în managementul unei echipe – cum ar fi convingerea unui număr suficient de jucători să se prezinte la fiecare meci sau colectarea taxelor de membru – pot face ca sportul preferat să nu mai fie distractiv. Astfel, HuddleHero le oferă managerilor posibilitatea de a interacționa cu jucătorii, punând la dispoziția echipelor un loc în care să poată verifica informații despre programele meciurilor, scoruri, echipele adverse, clasamente și alte aspecte esențiale pentru cei pasionați de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *