Iata subiectele din cadrul discutiei reprezentantilor Ministerul Economiei cu asociatii profesionale, patronate, companii s.a.

sedinta-cl-busteni-n (1)Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA), fiscalitatea salarizării, taxele locale şi taxele specifice anumitor industrii au fost principalele subiecte pentru care s-au făcut numeroase propuneri în cadrul consultărilor reprezentanţilor Ministerului Economiei cu asociaţii profesionale şi patronale, companii, institute de cercetare, clustere, poli de competitivitate.

,,Problematica fiscalităţii este printre principalele preocupări ale participanţilor la consultări, atât din perspectivă administrativă (număr mare de taxe, sistem de raportare inutil de complicat), cât şi legat de nivelul fiscalităţii’, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei, remis marţi AGERPRES.

În perioada 9 aprilie – 29 mai 2013, la sediul Ministerului Economiei, au avut loc consultări cu asociaţii profesionale şi patronale, companii, institute de cercetare, clustere, poli de competitivitate, parcuri industriale şi alte structuri economice interesate în vederea elaborării Documentului de Politică Industrială, unul dintre documentele care vor sta la baza Strategiei de Competitivitate a României. La aceste consultări au fost prezente peste 250 de entităţi industriale din 24 de mari industrii, iar prin reprezentanţii asociaţiilor profesionale şi patronale şi-au exprimat punctele de vedere peste 400 de astfel de entităţi.

Un nivel ridicat al TVA este perceput de mediul de afaceri drept încurajator pentru firmele care practică evaziunea fiscală, fapt pentru care s-a propus reducerea TVA la maxim 20%. Conform consultărilor cu industriile, Strategia de reindustrializare a României ar trebui să prevadă facilităţi pentru susţinerea IMM-urilor, exportatorilor, pentru toate firmele care angajează şomeri sau creează locuri de muncă în general.

În privinţa legislaţiei, reprezentanţii industriilor consultaţi au solicitat o serie de modificări, completări sau noi reglementări referitoare la funcţionarea mediului de afaceri – insolvenţă, supravegherea pieţei (produsele contrafăcute sau cu parametrii neconformi cu specificaţiile de pe etichetă distorsionează mediul concurenţial), legea holdingului, legislaţia privind parteneriatul public-privat, legislaţia privind clusterele şi polii de competitivitate, legislaţia privind structurile asociative şi reprezentativitatea acestora.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *