Interactive Intelligence Group: Tehnologia cloud este mai populara in Statele Unite decat in Europa

Marcin Grygielski, Territory Manager Eastern Europe (5)Potrivit Interactive Intelligence Group Inc. (Nasdaq: ININ), furnizor global de soluţii software şi servicii dezvoltate pentru a îmbunătăţi experienţa clienţilor, companiile din Statele Unite au tendința de a adopta tehnologia cloud mai repede decât companiile europene, în special datorită gradului mai mare de notorietate al acesteia, dar și deschiderii către inovație și condițiilor economice mai bune din ultimii ani.

Potrivit unui studiu recent, „Future of Cloud Computing Technologies in Enterprises in the United States and Europe”, publicat de compania de consultanță Frost & Sullivan, în următorii trei ani acest decalaj va continua să crească, pe măsură ce investițiile în cloud realizate în Statele Unite vor crește și ele din ce în ce mai mult.

Piața de cloud se află în continuă dezvoltare, raportul realizat de Frost & Sullivan arătând că soluțiile cloud sunt utilizate în prezent de aproximativ 43% dintre companiile din Europa și SUA, iar în următorii trei ani, proporția acestora va ajunge la 52%. Cu toate acestea, există o diferență semnificativă între gradul de adopție al tehnologiei cloud în Statele Unite (48%), comparativ cu Europa (38%). În plus, companiile americane investesc mai mult în tehnologii cloud, fiind de așteptat ca, în următorii trei ani, circa 62% dintre companiile din SUA să utilizeze aplicații în cloud, în timp ce acest procent nu va depăși 43% în Europa.

„Din păcate, notorietatea tehnologiei cloud încă este redusă în rândul companiilor din România. Încă există temeri cu privire la noua tehnologie, nu există analize strategice, iar companiile se plâng adesea că furnizorii de servicii cloud nu reușesc să ofere consultanță de specialitate. Acesta este principalul obstacol în calea dezvoltării tehnologiei cloud pe piața locală. Cu toate acestea, nu este o problemă fără rezolvare.

Companiile caută metode de a-și eficientiza operațiunile și a reduce costurile, iar cloud-ul este soluția ideală.

Până și cei mai mari sceptici își pot schimba părerea dacă li se prezintă o analiză financiară concretă a costurilor de migrare în cloud, care să demonstreze și procedurile de management al securității, dar și dacă vizitează clienții care utilizează deja soluții în cloud”, a declarat Marcin Grygielski, Manager Teritorial pentru Europa de Est al Interactive Intelligence.

Mai mult de 60% dintre respondenții din studiul realizat de Frost & Sullivan care utilizează în prezent soluții în cloud sunt de părere că tehnologia cloud este extrem de eficientă, ceea ce demonstrează faptul că expunerea la acest tip de tehnologie conduce la creșterea gradului de adopție. Cloud-ul este popular mai ales în rândul companiilor mari (cu peste 500 de angajați) și în companiile din domeniul producției. În aceste zone se va înregistra cea mai mare creștere a ratei de adopție a tehnologiei cloud.

„Nevoia de a optimiza și a centraliza infrastructura IT este mai pronunțată în cazul companiilor mari, care promovează migrarea către cloud. Pe de altă parte, companiile din producție își mută de cele mai multe ori cele mai puțin importante sisteme în cloud, pentru a-și putea concentra resursele asupra operațiunilor care sunt cruciale pentru succesul pe piață”, a explicat Marcin Grygielski.

În ceea ce privește soluțiile în cloud pentru comunicații, companiile utilizează cel mai des serverele pentru e-mail și aplicațiile colaborative. Cele mai puțin populare soluții în cloud sunt cele pentru platformele de telefonie, acestea fiind de obicei implementate în mod tradițional din cauza temerilor legate de securitatea datelor și controlul calității serviciilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *