LeWeb '10, #1 European Internet event

LeWeb ’10 isi deschide portile internetului mondial la Paris pe 8 si 9 decembrie.

Ce inseamna LeWeb? Pe scurt : #1 European Internet event, peste 2400 de participanti din peste 60 de tari, 2 zile de conferinte, workshop-uri, startup competitions, demo-uri, titanii internetului.

In detaliu:

LeWeb este cel mai important eveniment din industria internetului din Europa, la care participa anual reprezentanti ai celor mai mari companii din domeniu, investitori, antreprenori din sfera internetului, bloggeri si jurnalisti.

Anul acesta LeWeb este organizat in jurul ideii de „ platforma”, vorbindu-se aici de tipurile de platforme existente : mobile, terminale, media (Google TV), sau social media, in calitate de platforme de sharing.

Aflat la a 7-a editie, LeWeb va aduce pe scena cele mai influente personaje din lumea internetului la nivel mondial. Cei peste 2400 de participanti – antreprenori renumiti si tineri antreprenori, tineri pasionati de noile tehnologii, investitori, bloggeri, presa – vor putea afla ce planuri au greii internetului mondial si cum vad ei viitorul lumii digitale de la invitati precum : Yossi Vardi, Gary Vaynerchuck, Marissa Mayer ( Google), Michael Arrington ( TechCrunch), Mitchell Baker ( Mozilla Foundation), Ethan Beard ( Facebook), Osama Bedier ( PayPal), Pierre Chappaz ( Wikio), Denis Crowley (Foursquare), Thomas Glocer (Thomson Reuters), Jason Goldman ( Twitter), Mike Kerns (Yahoo),  Gabe Rivera ( Techmeme).

LiveBlogging : Bloggerii oficiali LeWeb, dar si pasionatii de transmiterea informatiilor in timp real isi vor ocupa cuminti posturile pentru a transmite pe Twitter, Facebook, bloguri cele mai calde declaratii, fraze memorabile si dialoguri incitante si celor care nu au putut participa la conferinte.

Din punct de vedere organizatoric, LeWeb este una din cele mai mari desfasurari logistice din Europa. La o scurta plimbare prin salile in care este organizat evenimentul ai impresia ca participi la un festival si iei contact cu inalta tehnologie : scene, mixere, sisteme de lumini si sunet, ecrane imense, multe laptop-uri, aparate foto si camere de filmat. Oragnizatorii LeWeb marturisesc ca feedback-ul primit in fiecare an din partea participantilor este esential si ii ajuta sa construiasca un eveniment imbunatatit cu fiecare editie.

Workshop-uri: cei intersati de discutii in detaliu despre anumite produse digitale pot participa la workshopurile sustinute de partenerii evenimentului. Google va avea o intreaga zi dedicata workshopurilor in care se vor prezenta solutii de business pentru inovatie, mobilitate si colaborare, recent lansat-ul Google Shopping, cele mai noi aparitii Android, sau noi oportunitati in piata de advertising. Vor mai fi organizate workshopuri Microsoft, Facebook, Orange, Blackberry.

DemoZone este spatiul dedicat companiillor partenere, unde participantii vor avea ocazia sa testeze noile gadget-uri aparute. Printre companiile ce vor fi descoperite in Demozone, la editia din 2010, se numara PayPal, Kodak, Netvibes sau Seesmic.

Startup Competition este considerata o buna ocazie de promovare a noilor afaceri, atat catre consumatori, cat si catre posibli antreprenori de succes, oameni influenti in lumea high-tech si investitori. Aflati care sunt proiectele inscrise in LeWeb Startup Competition !

Networking: LeWeb este considerat de pasionatii internetului una din cele mai bune oportunitati de networking. Cei 2400 de participanti, vor putea comunica cu persoane din intreaga lume, impartasi idei si planuri de viitor, isi vor putea promova proiectele sau afacerile si pot chiar pune bazele unor proiecte in comun, interactionand offline.

Sunteti interesati sa aflati cum va decurge editia de anul acesta a LeWeb? BusinessLive va fi acolo si va va transmite impresii la cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *