Liviu Voinea: Adoptarea monedei unice europene nu va cauza cresterea preturilor

1212061705_liviu-voinea-finante-secretarPrețurile nu vor crește odată cu trecerea României la moneda unică europeană, în schimb avantajul este că va fi eliminat riscul valutar, a declarat, luni, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, în cadrul unei conferințe pe tema contribuției IMM-urilor la creșterea economică.

‘Am anunțat Comisia Europeană că, la 1 ianuarie 2019, vom adopta moneda euro. Acest lucru presupune anumiți pași anteriori. Pentru sectorul IMM-urilor, este important că va dispărea riscul valutar și va scădea constant costul creditării. Nu vor crește prețurile, iar acest lucru s-a demonstrat în țările care au aderat recent la această monedă. Nu înseamnă egalizarea costurilor’, a susținut Voinea.

Potrivit acestuia, adoptarea monedei europene este un semnal de stabilitate pentru economia românească.

‘Este mesajul de stabilitate de care mediul de afaceri are nevoie. Vom continua politica de stabilitate bugetară. România nu va mai face excese bugetare, iar mediul de afaceri va rămâne stabil. Este un semnal că, pe termen lung, se pot face afaceri în România în moneda principalilor noștri parteneri de investiții și de afaceri’, a adăugat ministrul delegat pentru Buget.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *