Ministerul Fondurilor Europene preia Autoritățile de Management – POS DRU și POS CCE

acte2shutterstock-1345710797Începând cu data de 1 martie 2014, Ministerul Fondurilor Europene preia activitatea și structurile autorităților de management aferente următoarelor două programe: Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) și Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE), potrivit Ordonanței de Urgență pentru aprobarea unor măsuri de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale, care a fost adoptată în ședința de Guvern de miercuri, 26 februarie a.c.

‘Guvernul României a aprobat transferul autorităților de management POS DRU și POS CCE la Ministerului Fondurilor Europene. Este simplificată astfel structura instituțională, fapt care reprezintă un pas important pentru reformarea întregului sistem de implementare. Reamintesc că în acest an trebuie să finalizăm reforma sistemului, să scăpăm de reminiscențele trecutului — problemele moștenite din anii 2009-2011, iar beneficiarii să fie ajutați să-și implementeze proiectele cât mai repede’, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Autoritatea de Management POS DRU va fi preluată de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, iar Autoritatea de Management POS CCE de la Ministerul Economiei.

Ministerul Fondurilor Europene va prelua personalul celor două autorități de management, dar și toate drepturile și obligațiile acestora, inclusiv litigiile aferente activității acestora.

De asemenea, actul normativ prevede că în perioada de programare 2014-2020 Ministerul Fondurilor Europene va fi autoritate de management pentru Programul Operațional Competitivitate, Programul Operațional Capital Uman și Programul Operațional Asistență Tehnică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *