Misu Negritoiu (ASF): Piata RCA si CASCO trebuie reinstalata, iar consumatorul nu este singurul bun de plata

parlamentul-a-adoptat-numirea-lui-misu-negritoiu-la-sefia-asf-ciorbea-numit-membru-neexecutiv-254074Piața RCA și probabil chiar și piața CASCO au fost deformate, iar acestea trebuie reinstalate fără să plătească numai consumatorul sau intermediarii, a declarat, vineri, Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

„Eu, de când sunt în această poziție (președinte ASF — n.r.), din informațiile pe care le-am avut, dar evident că le am parțiale, piața RCA și chiar probabil piața CASCO au fost deformate, trebuie reinstalate, aceasta nu înseamnă că numai unii trebuie să plătească. Nu înseamnă că numai consumatorul o să plătească o creștere de RCA sau numai instituțiile de intermediere ar trebui să plătească. Aici trebuie să revedem întreg acest flux. Reclamațiile au crescut. Obiectivul nostru este să rezolvăm aceste reclamații, să le reducem și acesta este un indicator că piața se îmbunătățește”, a spus Negrițoiu.

De asemenea, șeful ASF a anunțat că Autoritatea are în vedere elaborarea unui proiect de analiză a RCA și Casco, a implicațiilor, a evoluției și a tot ceea ce ar mai trebui să facă instituția la nivel de reglementare ca să asigure o conduită sănătoasă.

Potrivit lui Negrițoiu, companiile din asigurări ar trebui să își asigure din primele încasate rezervele de risc și solvabilitatea.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *