My EPP – solutie pentru controlul dispozitivelor portabile si pentru prevenirea pierderilor de date

CoSoSys a anunţat lansarea serviciului gratuit de securitate My Endpoint Protector (My EPP), soluţie pentru controlul dispozitivelor portabile şi pentru prevenirea pierderilor de date, destinată utilizatorilor de acasă. Parte a eforturilor companiei de a stimula utilizarea dispozitivelor portabile într-un mediu securizat şi productiv, My EPP a fost creat pentru a-i ajuta pe utilizatorii persoane private să prevină eficient furtul identităţii sau cel al datelor confidenţiale, precum şi alte forme de fraudă, protejând până la trei computere folosite acasă.

Odată cu creşterea în capacitate şi în grad de utilizare a dispozitivelor portabile, precum stick-urile USB, hard-uri externe, camere foto digitale, carduri de memorie, telefoane inteligente sau playere MP3 – dispozitive utile, uşor de folosit, dar care generează multiple riscuri de securitate, oamenii au început să transfere zilnic cantităţi din ce în ce mai mari de date private către şi de pe computerele de acasă. Computerele respective, fie desktop-uri, laptopuri sau netbook-uri, ajung să conţină astfel informaţii extrem de importante, de la parole şi informaţii despre conturi pe diverse site-uri, până la informaţii financiare şi contabile. În plus, practica tot mai răspândită a lucrului de acasă şi numărul în creştere de freelancer-i înseamnă şi păstrarea pe computerele personale a documentelor de serviciu, multe dintre ele confidenţiale. Pierderea oricărui tip de date enumerate mai sus duce la consecinţe importante care afectează persoana în cauză, dar şi familia acesteia – de la furtul sumelor din conturile bancare, la pierderea unor clienţi importanţi sau a locului de muncă.

Am observat o creştere semnificativă în utilizarea de soluţii de prevenire a pierderilor de date şi de control al dispozitivelor portabile în mediul de afaceri şi ne dorim să oferim tipul acesta extrem de util de soluţie de securitate şi utilizatorilor de acasă pentru a putea preveni riscurile portabilităţii şi mobilităţii extreme în cazul datelor personale. Prin securizarea computerelor personale, prin controlarea gadget-urilor ce le pot accesa, ei îşi vor putea proteja informaţiile chiar şi atunci când se întâmplă ca, fie ei înşişi, fie alţi membri ai familiei, să piardă un echipament hardware”, a explicat Roman Foeckl, Director General al CoSoSyS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *