Negritoiu (ASF): ASF va fi reorganizata, vom reface atributiile si pozitiile de conducere

1572misu-negritoiu-victor-ciupuligaAutoritatea de Supraveghere Financiară va intra într-un proces de realiniere și ajustare care să conducă la o integrare completă a instituției și la o eficientizare a operațiunilor, a spus, vineri, Mișu Negrițoiu, președintele Autorității.

„ASF-ul, probabil ce așteptați mai mult, va intra într-un proces de realiniere și ajustare care să conducă la o integrare completă a instituției și la o eficientizare a operațiunilor, atât sub aspectul costurilor cât și sub aspectul comunicării cu piața și susținerii disciplinate și transparente a dezvoltării piețelor. Acest proiect de realiniere presupune continuarea integrării, dar avem în vedere ca prim nivel refacerea organigramei și pentru refacerea organigramei redefinirea atribuțiilor direcțiilor a departamentelor până la redefinirea pozițiilor de conducere și de execuție în cadrul Autorității”, a spus Negrițoiu.

Acesta a subliniat că, pentru a se realiza procesul, se va ține cont de un contract de consultanță de la PriceWaterhouseCoopers. Primul raport a și fost prezentat deocamdată, este în formă de proiect, iar în formă definitivă va fi prezentat săptămâna viitoare.

„Acest raport propune revizuirea în principal a numărului de personal de execuție, în baza unei organigrame mai simplificate, eliminarea unor nivele de conducere nenecesare și simplificarea circuitelor proceselor și procedurilor în cadrul Autorității. Nu am și nici nu pot să vă dau cifre exacte. Aici avem în vedere două obiective: reducerea cheltuielilor cu personalul, reducerea masivă a cheltuielilor cu personalul, și îmbunătățirea substanțială a performanței personalului Autorității. Am discutat aceste lucruri și cu salariații ASF-ului. Le-am spus că avem nevoie de fiecare dintre ei, dar nu avem nevoie de toată lumea. Cine muncește, cine are rezultate, cine are inițiativă, cine răspunde așteptărilor publicului și piețelor, cine este eficient are un loc de muncă. Locul de muncă nu este garantat pentru nimeni”, a explicat Mișu Negrițoiu.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *