Noile modele Mercedes-Benz, GLA si Clasa C, au fost staruri in cadrul evenimentului “Roadshow Star Experience”

S-Klasse, W222, S 500Un eveniment interactiv unic, conceputspecial de Mercedes-Benz, Roadshow-ul Star Experience oferăclienţilor şi potenţialilor clienţi oportunitatea de a testa caracteristicile de neegalat ale celor mai noi modele de autoturisme Mercedes-Benz.

Ca toate evenimenteledin seria Mercedes-Benz Driving Events, Roadshow Star Experience inspirăfascinaţie, adrenalinăşi tehnologie de vârf.

”Roadshow Star Experience” este un eveniment profesionist organizat în fiecare an de Mercedes-Benz România, împreună cuMercedes-Benz Driving Events din Germania. Pe parcursul celor două zile ale evenimentului de la Bucureşti, Mercedes-Benz România a oferit invitaţilor un program complex, în cadrul căruia au avut parte de sesiuni speciale de test-drive şi prezentări interactive susţinute de traineri profesionişti de la Mercedes-Benz Driving Events.

Alături de lansările anului – GLA şi noua Clasă C – au fost prezente în cadrul Roadshow-ului şi alte modele performante, puse la dispoziţia vizitatorilor, pentru a fi testate, sub coordonarea echipei de instructori profesionişti din Germania. Printre acestea, se numără modelele sport SL, SLK, E Coupé, E Cabrio, precum şi modelele AMG şi noua Clasă V.

Pe parcursul programului interactiv de trei ore, participanţii la Roadshow au beneficiat de prezentări ale noutăţilor tehnologice şi ale sistemelor de siguranţă Mercedes-Benz Intelligent Drive pentru modelele GLA si Clasa C, dar şi de probe dinamice şi demonstraţii pentru testarea sistemelor de asistenţă (Sistem de franare Pre-Safe cu protecţie activă pentru pietoni, Pre-Safe Plus cu avertizare la un iminent impact din spate, Asistent pentru afişarea limitelor de viteză, Asistent activ la parcare, cameră cu vedere 360 grade) şi demonstraţii de agilitate (precum suspensia Direct Control, suplimentarea confortului şi a flexibilităţii prin AIRMATIC, schimbarea rapidă a vitezei cu ajutorul cutiei de viteze 7G-Tronic Plus sau a cutiei de viteze 7G-
DCT cu dublu ambreiaj şi altele).

 

Noile modele Mercedes-Benz GLA şi Clasa C, prezente la Roadshow Star Experience
În urma prezentării oficiale la nivel internaţional, la finalul anului 2013, noile modele Mercedes-Benz – GLA şi Clasa C – şi-au făcut apariţia în showroom-urile din România, începând cu luna martie 2014.

Cele două modele Mercedes-Benz setează noi standarde în segmentele din care fac parte, prin calităţile intrinseci şi beneficiile aduse experienţei condusului. Astfel, noul Mercedes-Benz GLA reinterpretează, prin design-ul progresiv, modelul ideal al unui SUV compact, în timp ce noua Clasă C este caracterizată de inovaţii tehnice şi detalii de interior ce subliniază confortul revigorant şi sportivitatea rafinată.

Noua Clasă C dispune de dotări tehnice inovatoare, devenind un model de referinţă pentru segmentul său. Cu un design aerodinamic şi un interior ultra-luxos, noua Clasă C este un simbol al confortului, rafinamentului şi eleganţei.

Noua Clasă C dispune pe lista de opţionale de două sisteme economice de iluminare, ce folosesc tehnologia LED. Modelul este dotat cu un touchpad inovator (ce permite interacţiunea extrem de facilă cu sistemul multimedia,
precum şi introducerea de caractere “scrise” cu mâna pe suprafaţa de comandă) şi cu sistemul head-up display (ce afişează informaţiile importante în câmpul vizual al soferului, păstrând atenţia acestuia în direcţia de mers).

Atingerea celui mai înalt standard de siguranţă pentru întreaga gamă defineşte preocuparea principala a mărcii Mercedes-Benz. În acest sens, noua Clasă C este echipată cu aproape toate sistemele de asistenţă care au fost lansate în premieră mondială pe Clasa S şi Clasa E. Sistemele de asistenţă pentru şofer asigură atât sporirea confortului, cât şi a siguranţei (printre aceste sisteme, se numără, în echiparea standard, Attention Assist, Collision Prevention Assist iar opţional Distronic Plus cu Steering Assist, Brake Assist Plus, Active Lane Keeping Assist), sisteme ce permit rularea în mod parţial autonom.

Performanţa noii Clase C este asigurată de motorizări puternice şi eficiente pe benzinăşi diesel, toate oferind standard funcţia ECO start/ stop. În prezent, sunt disponibile 5 motorizări pentru noua Clasă C – două diesel sub
indicativele C 220 BlueTEC / C 250 BlueTEC şi trei pe benzină, C 180, C 200 şi C 250. Toate motorizările sunt în conformitate cu normele de emisii poluante Euro 6. Mai mult, toate propulsoarele sunt cu până la 20 de procente mai economice decât cele ale modelului precedent.

Preţurile pentru noua Clasă C încep de la 27.500 euro fără TVA (34.100 euro cu TVA inclus), pentru modelul C 180.

Modelul GLA este al patrulea model compact de nouă generaţie Mercedes-Benz, fiind primul SUV al mărcii disponibil opţional cu noua generaţie a sistemului de tracţiune integrală permanentă 4MATIC cu distribuţie variabilă a cuplului motor. Modelul vine echipat cu sistemul de detectare a oboselii ATTENTION ASSIST şi cu cel de prevenire a coliziunilor din faţă, COLLISION PREVENTION ASSIST. Acesta funcţionează pe bază de radar, include funcţia de asistare la frânare Brake Assist, devenind activ de la viteza de 7 km/h.

Noul GLA subliniază aspiraţia Mercedes-Benz de lider în materie de performanţăîn segmentul SUV compact premium. Cele două variante diesel disponibile pentru noul GLA excelează datorită valorilor foarte bune de cuplu, dar şi datorită eficienţei: GLA 200 CDI dispune de 100 kW (136 CP), are o cilindree de 2.2 litri şi un cuplu motor maxim de 300 Nm, în timp ce GLA 220 CDI are o cilindree de 2.2 litri, oferă o putere maximă de 125 kW (170 CP) şi un cuplu motor maxim de 350 Nm.

Noul GLA poate fi personalizat pânăîn cele mai mici detalii datorită liniilor de echipare “Style”, “Urban”şi “AMG Line”, dar şi cu ajutorul pachetelor “Night”şi “Exclusive”. O listă complexă de dotări opţionale este, de asemenea, disponibilă pentru procesul de configurare.

Preţurile modelului GLA încep de la 24.625 euro fără TVA (30.535 euro cu TVA inclus), pentru modelul GLA 200.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz sunt accesibile online la:www.mercedes-benz.roşiwww.media.mercedes-benz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *