FOTO: Noua Clasă C – Mercedes-Benz la superlativ

Mercedes-Benz Clasa C - C 250 AMG Line, Avantgarde 2Noua Clasă C deschide un nou capitol în povestea de succes Mercedes-Benz şi stabileşte noi standarde în segmentul premium al clasei medii.

Datorită unui concept inteligent de proiectare, care a permis reducerea maselor proprii ale modelelor cu până la 100 de kilograme pe versiune, datorită unei aerodinamici excelente şi unor motoare economice, noua Clasă C devine un model de referinţă în segmentul său. O serie de noi sisteme de asistenţă oferă siguranţă la cele mai înalte standarde, iar un nou sistem de suspensie pneumatică, disponibilă opţional, asigură o ţinută de drum şi o manevrabilitate agilă, dar şi un confort excepţional la rulare. Din punct de vedere estetic, noua Clasă C este caracterizată de un design emoţional şi un interior ultra-luxos. Multe alte inovaţii tehnice şi detalii de interior subliniază confortul revigorant şi sportivitatea rafinată a limuzinei. Calitatea percepută a noii Clase C se simte precum „un upgrade la o clasă superioară de călătorie”. Noua Clasă C poate fi comandată imediat.

Pentru lansarea pe piaţă vor fi disponibile: C 180 de la 27.500 euro, C 200 de la 29.900 euro şi C 220 BlueTEC de la 31.500 euro (preţuri fără TVA)

Clasa C este cel mai bine vândut model Mercedes-Benz din istorie. Vânzările versiunii precedente, ce a fost lansată în 2007, au totalizat peste 2.4 milioane de unităţi. Noua generaţie a Clasei C are un design senzual, rafinat şi o gamă largă de inovaţii tehnice. Noua Clasă C se distinge de asemenea printr-o gamă completă de dotări standard precum şi prin valori exemplare de consum şi emisii, de referinţă în segmentul premium al clasei medii.

Toate acestea conduc şi la costuri mai mici pe termen lung graţie motorizărilor şi consumului redus de combustibil.

“Mercedes at its best – aceasta este noua Clasă C care fixează noi standarde pentru segmentul mediu-premium”, declară Prof. Dr. Thomas Weber, Membru al Comitetului Director Daimler AG, responsabil pentru Cercetare şi Dezvoltare Mercedes-Benz Cars. „Clasa C este caracterizată de un design emoţional şi totuşi elegant, ce este completat de un interior modern de o calitate exemplară, definind un nou standard de plăcere a condusului”.

Ola Källenius, Vice-Preşedinte Executiv Vânzări şi Marketing Mercedes-Benz Cars completează: „Noua Clasă C este reprezentativă pentru motto-ul nostru The best or nothing.

Acest lucru este evident imediat ce întâlneşti noua noastră limuzină pentru prima oară, deoarece transmite instant
impresia că face parte dintr-un segment superior. Sunt sigur că toţi clienţii noştri vor fi absolut încântaţi de poziţionarea superioară şi de agilitatea noii Clase C”.

Clasa C a crescut în dimensiuni pentru a ţine seama de creşterea înălţimii medii a oamenilor. Cu un ampatament
crescut cu 80 de milimetri (2840 milimetri), faţă de fostul model, limuzina este acum cu 95 de milimetri mai lungă
(4686 milimetri) şi cu 40 de milimetri mai lată (1818 milimetri).

De spaţiul interior adiţional rezultat din aceste creşteri vor beneficia în primul rând pasagerii din spate, care acum se vor bucura de un confort sporit în timpul călătoriilor. Noua Clasă C îşi depăşeşte predecesorul şi atunci când este vorba de capacitatea portbagajului. Acesta oferă acum un volum standard de 480 de litri (măsurătoare conformă normelor ISO 3832).

Claritate senzuală şi forme puriste
Din punct de vedere vizual, noua Clasă C reprezintă o evoluţie îndrăzneaţă faţă de predecesorul său. Designul său dinamic este frapant şi denotă o senzualitate rafinată ce stârneşte emoţii puternice. Estetica modernă a fost sursă de inspiraţie pentru liniile şi suprafeţele senzuale ale noii limuzine, ale cărei armonie şi dinamism în design creează un efect de atracţie imediat. Designerii au creat forme minimaliste, puriste pentru noua Clasă C care îşi demonstrează astfel tehnologia inteligentă şi ingineria avansată. Suprafeţele de caroserie clar definite afişează în mod deliberat un grad de tensiune vizuală ce oferă maşinii un caracter modern şi plin de emoţie.

Liniile trasate precis şi suprafeţele sculpturare creează efecte progresive de lumini şi umbre.

După cum declară Gorden Wagener, Vice Preşedinte al Departamentului de Design Daimler AG: „Noua Clasă C reprezintă pasiunea pentru automobile exprimată printr-un limbaj de design contemporan”. Detaliile de design progresive şi emoţionale caracterizează stilul de design revoluţionar şi senzual al noii Clase C. Noua Clasă C duce interpretarea modernă a luxului la un nou nivel.

Privit din lateral, conceptul de limuzină Mercedes-Benz este completat la Clasa C cu o capotă lungă a motorului, un habitaclu împins mult către partea din spate şi console faţă/ spate scurte. Roţile de mari dimensiuni scot în evidenţă spatele maşinii şi denotă un caracter plin de sportivitate şi stil.

Pentru partea frontală sunt disponibile două feţe diferite: una sportivă cu steaua Mercedes-Benz poziţionată în centrul grilei şi una cu o grilă a motorului clasică cu steaua mărcii amplasată pe capota motorului – doar pentru linia de echipare EXCLUSIVE. Aripioarele grilei radiatorului pot fi închise complet în mod automat pentru optimizarea coeficientului aerodinamic al autovehiculului.

Noua Clasă C vine echipată standard cu faruri cu lămpi halogen H7. Pe lângă această dotare sunt disponibile pe
lista de opţionale două sisteme economice de iluminare, ce folosesc tehnologia LED: un sistem static, dar şi unul dinamic denumit „LED Intelligent Light System”. Designul farurilor, dar şi cel al iluminării acestora îi conferă noii Clase C un aspect distinctiv în întuneric. Stopurile noii limuzine folosesc tehnologie LED indiferent de configuraţia aleasă pentru faruri.

Interior high-class cu detalii rafinate
Designerii Mercedes-Benz au proiectat interiorul noii Clase C la un nivel de lux şi rafinament ce este rar întâlnit chiar şi în segmentele superioare. Materialele de o calitate excepţională sunt foarte plăcute la atingere şi au fost finisate cu o precizie remarcabilă, în cele mai mici detalii. În acelaşi timp, interiorul a fost proiectat printr-un nou concept de design, plin de senzualitate, dar şi stilizat cu elemente dinamice, sportive.

Şoferul şi pasagerul din dreapta se bucură de un spaţiu mare, caracterizat de lux şi discreţie, stilizat într-un limbaj modern de design. Noua Clasă C este acum o limuzină ce oferă o senzaţie complet nouă pentru segmentul din care face parte – a lua loc în scaunele noii Clase C este similar cu senzaţia de a trece, într-un avion, de la clasa economy la clasa business.

Designul interior este o abordare complet nouă şi îndrăzneaţă pentru Mercedes-Benz. Designerii au combinat în mod fericit arhitectura interioarelor modelelor sport Mercedes-Benz cu un nou design pentru consola centrală – cu elemente care par să plutească. La modelele echipate cu transmisieautomată, consola centrală se prelungeşte armonios din partea superioară a bordului până la cotiera centrală, dintr-un singur segment. Acest design creează un sentiment sporit de spaţiu.

La modelele echipate cu transmisie manuală, consola centrală este uşor mai abrupt, ca formă, şi coboară spre tunelul median finisată cu două ornamente diferite, menite să creeze un spaţiu amplu pentru manevrarea în ergonomie perfectă a schimbătorului de viteze.

Poziţionat central pe consolă se găseşte un display central care atrage atenţia imediat asupra interiorului luxos şi modern al noii Clase C. El are o diagonală a ecranului de 17.78 centimetri (7 inch) sau 21.33 centimetri (8.4 inch) dacă maşina este echipată cu sistemul opţional COMAND Online.

Cinci guri rotunde de ventilaţie sunt elemente de design care conferă planşei de bord un aspect sportiv. Datorită
finisării metalice cu efect „rece” la atingere, aceste elemente de design creează un contrast puternic faţă de aspectul şi „căldura” celorlaltor materiale din interior – lemnul de pe consola centrală sau pielea de pe bord. Sentimentul de „upgrade” la o clasă superioară de automobile este susţinut şi de butoane şi comutatoare. Acestea sunt finisate într-un design tridimensional, sunt foarte ergonomice şi sunt construite din materiale foarte plăcute la atingere, demne de un automobil ultra-luxos.

Un nou element revoluţionar, dezvoltat in-house de Mercedes-Benz, este touchpad-ul inovator amplasat în elementul de sprijin al palmei de deasupra comutatorului rotativ de control al sistemului COMAND de pe tunelul median. La fel ca un smartphone, touchpad-ul permite comenzi tactile foarte simple şi intuitive. Ele pot fi folosite pentru controlul unităţii centrale a sistemului COMAND. Touchpad-ul recunoaşte scrisul de mână – cifre, litere sau caractere speciale în orice limbă -, iar utilizatorul primeşte confirmare haptică de la suprafaţa pe care
o foloseşte pentru control.

O altă noutate pentru noua Clasă C este sistemul head-up display. La fel ca un sistem dintr-un avion de vânătoare el afişează informaţiile importante pentru şofer direct în faţa câmpului vizual al acestuia, pe parbriz. Astfel, şoferul are acces la informaţii cum ar fi viteza de deplasare, limitările de viteză, instrucţiunile sistemului de navigaţie sau informaţii de la sistemul DISTRONIC PLUS, fără a-şi abate privirea de la drum.

Pentru exteriorul şi interiorul maşinii sunt disponibile trei linii de design şi echipări care sporesc gradul de personalizare al maşinii faţă de dotările standard sau cele opţionale. Echiparea AVANTGARDE transformă maşina într-o limuzină sportivă, linia de echipare EXCLUSIVE transformă Clasa C într-o apariţie sofisticată, caracterizată de lux modern, iar echiparea AMG accentuează la maximum caracterul sportiv al noii Clase C.

Construcţie uşoară, dar şi robustă pentru caroserie Caroseria noii Clase C este inovatoare în segmentul său pentru masa redusă şi rigiditatea exemplară, necesare pentru o manevrabilitate excelentă. Mai mult, rigiditatea caroseriei noii limuzine Mercedes-Benz are caracteristici excepţionale de antifonare şi de reducere a vibraţiilor şi este pregătită să ofere siguranţă extinsă în caz de accident. Datorită adoptării unei filozofii inteligente şi inovatoare de construcţie uşoară, caroseria din materiale hibride – aluminiu a noii Clase C este cu aproximativ 70 de kg mai uşoară decât una convenţională din oţel. Masa proprie a noii limuzine a fost redusă în total cu
până la 100 de kg. Astfel, noua Clasă C este acum cea mai uşoară maşină din segmentul său. Desigur, acest titlu are numeroase beneficii: construcţia uşoară a caroseriei reduce consumul de combustibil cu până la 20 de procente, fără pierderea performanţelor dinamice ale maşinii, şi permite setarea unui centru foarte jos de greutate care creşte simţitor manevrabilitatea şi agilitatea maşinii.

Mercedes-Benz a reuşit o construcţie de caroserie foarte uşoară prin adoptarea mai multor măsuri speciale cum ar
fi proiectarea unui design complet nou pentru structură şi utilizarea în proporţie neobişnuit de mare a aluminiului pentru o producţie de serie atât de mare. Utilizarea aluminiului pentru caroserie, comparativ cu materialele convenţionale, a crescut la noul model faţă de predecesorul său de la 10 până la aproape 50 de procente.

În conformitate cu tradiţiile Mercedes-Benz, caroseria a fost proiectată şi pentru a respecta cele mai stricte norme de siguranţă la impact. În consecinţă, noua limuzină nu corespunde doar tuturor reglementărilor naţionale, ci şi tuturor cerinţelor necesare pentru primirea celui mai înalt rating de siguranţă. Desigur, ea corespunde şi cu cele mai stricte standarde de siguranţă Mercedes-Benz testate în interiorul companiei.

Noua Clasă C, disponibilă pentru comenzi chiar acum
Noua Clasă C de la Mercedes-Benz poate fi comandată de astăzi în toate centrele autorizate Mercedes-Benz România.
Momentan pot fi comandate următoarele modele: C 220 BlueTEC, preţ de pornire 31.500 euro, C 180 de la 27.500
euro şi C 200 de la 29.900 euro. Preţurile nu includ TVA.
Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz sunt disponibile online la: www.media.daimler.com şi www.mercedes-benz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *