Numarul de conexiuni la internet a crescut cu 7% potrivit Agentiei Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii

Internet1Numărul total de conexiuni de acces la internet broadband /bandă largă, n.r./ la puncte fixe a atins, în 2013, 3,8 milioane, în creștere cu 7% față de anul anterior, iar 60% dintre abonamentele de internet fix, contractate de către persoanele fizice, permit viteze de transfer al datelor de cel puțin 30 Mbps, potrivit raportului anual publicat, luni, de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații /ANCOM/.

Astfel, din numărul total de conexiuni de acces la internet în bandă largă la puncte fixe, aproximativ 3,5 milioane erau instalate utilizatorilor persoane fizice, în creștere cu 8% comparativ cu anul 2012, în timp ce numărul de conexiuni instalate persoanelor juridice s-a menținut constant, la 340.000.

Pe de altă parte, rata de acoperire a conexiunilor de acces la internet fix broadband la 100 de locuitori a fost de 18,8%, în creștere cu 1,2%. De asemenea, rata de acoperire la 100 de gospodării a crescut, în 2013, cu 3,4%, până la 46,2%.

Conform datelor statistice, din totalul de 3,8 milioane de conexiuni, aproximativ un milion erau instalate în mediul rural, înregistrând o creștere cu 13% față de anul 2012, restul de 2,8 milioane fiind instalate în mediul urban, în creștere anuală cu 5%.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *