Remus Borza: Riscăm o pană generalizată de curent similară celei din 1977!

Remus Borza a tras un semnal de alarmă și a explicat ce a luat statul de la marile companii, pe lângă dividende:

A fost un întreg circ, un simulacru, cu criza energiei. De fapt, în urmă cu câteva luni câțiva băieți au zis „Cum să facem să-l dăm jos pe Havrileț de la ANRE?”. Nicu Havrileț, un om care vine din sistem, un om care are o foarte bună percepție la nivelul Comisiei Europene, a Băncii Mondiale, a organismelor europene, bune relații cu comisarul european pentru energie, un om care în primul rând a gestionat două procese de liberalizare și de reglementare pe piața de energie și de gaze și care a adus multe miliarde la buget. Altminteri statul, în ipocrizia lui, dacă nu era Havrileț la ANRE, nu avea de unde să ia anul acesta, cu două mâini, multe miliarde de lei de la companiile energetice ca dividende. Practic, statul a luat, pe lângă dividende, și toate rezervele de lichiditate de la companiile energetice din subordine. A lăsat companiile fără bani de investiții în capacități noi de producție, investiții în rețeaua de transport sau distribuție. Vedeți că în fiecare lună avem câte o avarie majoră în rețeaua de transport a Transelectrica. Riscăm o pană generalizată de curent similară celei din 1977. Într-o atare situație nedorită, dar din ce în ce mai probabilă, România va pierde multe miliarde de euro.

După ce am devalizat companiile energetice, am decapitat echipele manageriale de la Nuclearelectrica, de la Transgaz, de la Romgaz, de la Hidroelectrica, de la Transelectrica, sub pretextul că nu au făcut investiții, omițând că însuși statul le-a luat banii de investiții.

În final, ne-am mai împiedicat doar de conducerea de la ANRE, în special de președintele Havrileţ și vicepreședintele Calotă, artizanii liberalizării pieței de energie și gaze. ” a declarat Remus Borza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *