România va ajunge la un nou acord ‘îmbunătăţit’ cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană până la toamnă

FILES-US-IMFRomânia va ajunge la un nou acord ‘îmbunătăţit’ cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană până la toamnă, acord care va ajuta la reducerea costurilor de finanţare şi va sprijini moneda naţională, a declarat miercuri, pentru Bloomberg, premierul Victor Ponta.

‘Va fi un acord îmbunătăţit’, a spus Victor Ponta. ‘Valoarea nu este foarte importantă pentru noi, în condiţiile în care nu vedem niciun pericol pe termen scurt şi mediu, ci condiţiile acordului. Nu vom avea un acord foarte detaliat cum am avut până acum’, a precizat premierul.

Potrivit premierului Victor Ponta, economia românească ar putea să înregistreze în acest an o creştere mai mare decât prognoza guvernamentală de 1,6%, după ce în prima jumătate a anului a înregistrat un avans de 2,4% faţă de perioada similară a anului trecut. Ponta a subliniat că România vrea să atragă investiţii de 10 miliarde de euro, în special în sectoarele energetic şi cel al industriei auto, în cadrul unui plan de a crea noi locuri de muncă.

 

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *