România va avea o o infrastructură de tip cloud destinată eficientizării activității instituțiilor publice de aprox 16 mil EUR

cloud3România va avea o o infrastructură de tip cloud destinată eficientizării activității instituțiilor publice, în valoare estimată de 76,2 milioane de lei (aproximativ 16 milioane de euro), odată cu lansarea oficială a proiectului în cadrul unei conferințe de specialitate, organizată miercuri de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică București, dezvoltatorul de program.

Finanțarea proiectului, pentru care s-a pornit licitație în data de 1 aprilie, este realizată din fonduri structurale și are loc prin intermediul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale din cadrul Ministerului Societății Informaționale.

ICI București a demarat marți o licitație deschisă pentru implementarea acestei platforme de cloud computing pentru instituțiile publice, după cum reiese din informațiile postate în Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Conform caietului de sarcini, platforma ar urma să asigure resursele IT de procesare și stocare, precum și comunicații performante pentru ca ministerele, agențiile și alte instituții locale sau centrale să aibă posibilitatea să migreze tehnica de calcul regăsită sub formă de centre de date locale sau calculatoare individuale, pe o platformă unică. În acest mod, se estimează o reducere a costurilor la nivel local cu administrarea propriei infrastructuri IT, specifice fiecărei instituții.

Obiectivele proiectului ‘Infrastructură de tip cloud pentru instituțiile publice din România’ — ICIPRO sunt, printre altele, modernizarea, dezvoltarea și eficientizarea serviciilor publice oferite către cetățeni prin intermediul unei infrastructuri de tip Cloud Computing.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *