Responsabilitate corporativă: Romtelecom și COSMOTE România te cheamă să te implici pentru binele comunității

Te-impliciRomtelecom și COSMOTE România lansează teimplici.ro, prima platformă-referendum de responsabilitate corporativă care permite românilor să voteze și să stabilească prioritățile în domeniu.

Teimplici.ro își propune să stea la baza unei comunități online destinate tuturor celor interesați de viitorul societății în care trăiesc. Fie că este vorba de organizații non-profit, grupuri de inițiativă sau cetățeni cu spirit civic, aceștia sunt invitați să voteze pe teimplici.ro direcțiile pe care le consideră prioritare și în care pot fi dezvoltate proiecte concrete.

Cele șase direcții majore pentru dezvoltarea de proiecte, disponibile pe teimplici.ro, sunt: educație, sănătate, protecție socială, mediu, dezvoltare și inovație pentru societate. În perioada 3 iunie – 30 iunie, orice persoană sau entitate juridică poate susține pe teimplici.ro oricare dintre direcțiile de implicare propuse, adăugând comentarii sau arii noi de interes și promovându-le deschis în comunitate.

“Platforma teimplici.ro s-a născut din nevoia de a ne implica activ în moduri cât mai relevante pentru comunitatea în care ne desfășurăm activitatea. Zi de zi operăm cu cifre și statistici pentru a ne motiva deciziile. Credem însă că este important să vedem ce este dincolo de tendințele care reies în urma studiilor, să vedem oamenii din spatele cifrelor și să le oferim ocazia de a spune cum văd ei viitorul și cum s-ar implica în dezvoltarea comunității căreia îi aparțin. Așa că am hotărât să-i întrebăm direct pe români ce anume contează pentru ei.

Sperăm că la finalul acestui “referendum” să avem concluzii valoroase și proiecte concrete, care să se bucure de susținerea cât mai multor oameni și care să devină prioritare pentru noi și mediul privat din România” a declarat Ruxandra Vodă, Director Comunicare Romtelecom și COSMOTE România.

Printre primii membri activi ai comunității teimplici.ro și interlocutori valoroși de dialog se numără organizații-partenere precum Asociația Telefonul Copilului, Smartatletic, Asociația Amazonia, Asociația Mai Mult Verde, ViitorPlus – Asociația pentru Dezvoltare Durabilă, Fundația Leaders, Asociația P.A.V.E.L. Lista rămâne deschisă, orice organizație putându-se alătura comunității teimplici.ro prin susținerea temelor relevante pentru activitatea lor.

Comunitatea teimplici.ro va continua să se dezvolte și după afișarea rezultatelor “referendum-ului”. Pe baza opțiunilor exprimate de public, platforma va intra într-o nouă fază, aceea de strângere de proiecte care să poată fi ulterior dezvoltate și susținute de mediul privat. Comunitatea online teimplici.ro va juca un rol important
în selectarea celor mai relevante și presante proiecte și în promovarea acestora în vederea finanțării. Detaliile referitoare la mecanismul de susținere și selecție efectivă a proiectelor vor fi făcute publice la finalul primei etape teimplici.ro, dupa 30 iunie 2014.

Pentru mai multe informații despre proiect și despre cum poți participa la “referendum”, accesați secțiunea Implică-te.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *