Scopul încheierii unui acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu este legat de introducerea unor noi taxe şi impozite

fmi-bogdan-maranScopul încheierii unui acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu este legat de introducerea unor noi taxe şi impozite, precizează Ministerul Finanţelor Publice (MFP), în urma unor informaţii apărute în presa cu privire la conţinutul noii scrisori de intenţie cu FMI, potrivit căreia Guvernul urmează să majoreze şi să introducă noi impozite.

„Scopul încheierii unui nou acord nu este legat de introducerea unor noi taxe şi impozite. Conţinutul noii scrisori de intenţie cu FMI prevede o întreagă serie de măsuri necesare realizării reformelor din domenii precum sănătate, transporturi, sectorul energetic, absorbţia fondurilor UE, continuarea restructurării companiilor de stat etc. Aceste reforme vizează asigurarea echilibrelor macroeconomice sustenabile şi continuarea creşterii economice”, se precizează într-un comunicat al MFP, remis marţi AGERPRES.

De asemenea, referitor la impozitarea diferenţiată a proprietăţilor în funcţie de utilizarea acestora, începând cu 1 ianuarie 2014, MFP precizează că aceasta prevedere nu este o noutate introdusă în actuala scrisoare, ci reprezintă o măsură asumată prin scrisorile precedente şi care a fost menţinută în noua scrisoare.

„Măsura a fost introdusă la cererea mediului de afaceri, care a semnalat existenţa unor practici ce generau concurenţa neloială în piaţă. Astfel, persoanele fizice care utilizau proprietăţile în vederea desfăşurării unor activităţi economice, plăteau un impozit mult mai mic decât persoanele juridice care desfăşurau acelaşi tip de activităţi”, se mai arată în document.

sursa: agerpres

One thought on “Scopul încheierii unui acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu este legat de introducerea unor noi taxe şi impozite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *