Targu Mures – Oras Digital

Saptamana trecuta a fost semnat de catre Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, acordul de finantare din fonduri structurale a proiectului Targu Mures – Oras Digital. Scopul acestui proiect este de a imbunatati serviciile publice furnizate de catre Primaria Tirgu Mures si de a promova interactiunea dintre institutie, cetateni, serviciile publice deconcentrate, administratie publica locala si mediu de afaceri prin intermediul tehnologiei informatiei.

Valoarea totala a acestui proiect este de aproximativ 1,3 milioane de lei, din care 1 milion de lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile. Proiectul va fi implementat pe o perioada de 24 de luni.

Proiectul Targu Mures  – Oras Digital va contribui la:
– modernizarea si eficientizarea activitatilor interne a primariei, care stau la baza furnizarii de servicii publice electronice prin informatizarea sistemelor.
– punerea la dispozitia cetatenilor si a mediului de afaceri a serviciilor publice prin dezvoltarea unor servicii noi si incurajarea inovatiei prin: crearea unui sistem integrat de gestionare si colectare a taxelor si impozitelor locale si plata taxelor si impozitelor locale prin card bancar.
– sporirea confortului comunitatii locale prin: reducerea considerabila a masurilor si efectelor birocratiei si stimularea democratiei participative prin posibilitatile nelimitate si reduse din punct de vedere costuri de consultare a cetatenilor, mediului privat si altor categorii de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *