Twitter va obţine venituri din publicitate de aproape 1 miliard de dolari în 2014

twitter-logoPlatforma de microblogging Twitter va obţine venituri din publicitate de aproape 1 miliard de dolari în anul 2014, profitând în special de o creştere exponenţială a veniturilor publicitare mobile, a anunţat, miercuri, cabinetul eMarketer.

Astfel, Twitter va obţine aproximativ 950 de milioane de dolari cu ajutorul publicităţii în 2014, după cele 582,8 milioane de dolari în acest an.

Pragul de 1 miliard de dolari va fi depăşit cu uşurinţă în anul 2015, când veniturile din publicitate ce vor fi obţinute de platforma Twitter vor fi de 1,33 miliarde de dolari.

Specialiştii de la cabinetul eMarketer au spus că şi-au revizuit previziunile în creştere, întrucât „publicitarii arată un interes mai mare în a-şi cheltui banii în reclame mobile pe Twitter”.

Mai mult de jumătate (53%) din încasările aduse de publicitatea pe Twitter în acest an vor fi asigurate de accesul pe site de pe dispozitive mobile (telefoane inteligente, tablete). Acest procent era aproape zero în 2011, însă va depăşi 60% în 2014, afirmă experţii de la cabinetul eMarketer.

 

Sursa articol Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *