Vicepresedintele pentru inginerie de la Twitter castiga aproape cat directorul general! Vezi ce salarii au

Twitter-ButtonVicepreşedintele pentru inginerie de la Twitter, Christopher Fry, a câştigat anul trecut 10,3 milioane de dolari, nu departe de suma de 11,5 milioane de dolari primită de directorul general Dick Costolo, în condiţiile în care penuria de talente din Silicon Valley umflă veniturile inginerilor.

Fry este responsabil de coordonarea operaţiunilor Twitter în domeniul serviciilor, aplicaţiilor, infrastructurii software.

Remuneraţia primită de Fry este mai mare decât cea a directorului financiar Mike Gupta şi a a directorului operaţional Ali Rowghani, relatează CNBC.

Creşterea câştigurilor este rezultatul deficitului de talente inginereşti, pe fondul exploziei de firme start-up în Silicon Valley.

„Numărul de jucători de serie A nu a crescut în Silicon Valley, dar cererea a explodat”, a declarat Iain Grant, ofiţer de recrutare la Riviera Partners, firmă specializată în plasarea de ingineri la firmele start-up susţinute de companii de investiţii.

În zonă circulă poveşti despre cât de departe pot merge angajatorii pentru atragerea talentelor, în afară de acces liber la cofetării, servicii de spălătorie şi cursele gratuite de autobuze, servicii deja oferite de companii.

O firmă start-up a oferit unui inginer chiria pe un an pentru un sedan Tesla, care costă în regiune 1.000 de dolari pe lună, a declarat investitorul Venky Ganesan. El a refuzat să spună care este compania în care a investit firma sa.

În cazul lui Fry de la Twitter, beneficiile au fost în mare parte sub formă de acţiuni, evaluate anul trecut la 10,1 milioane de dolari, potrivit documentelor depuse de companie la autorităţile de reglementare, pentru oferta publică iniţială. Fry a mai primit un salariu de 145.513 dolari şi un bonus în bani de 100.000 de dolari.

Unii analişti ar putea considera suma primită de Fry prea mică. Vicepreşedintele pentru inginerie al Facebook, Mike Schroepfer, a primit beneficii de 24,4 milioane de dolari sub formă de acţiuni, înainte de oferta publică iniţială a companiei din 2012. El a mai obţinut un salariu de 270.833 de dolari şi un bonus de 140.344 de dolari. Facebook a înregistrat în acel an venituri de 3,71 miliarde de dolri, de 10 ori mai mari decât cele 317 milioane de dolari ale Twitter.

 

 

 

sursa: mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *