Visa Europe derulează între 15 ianuarie – 31 martie campania de plată a taxelor şi impozitelor cu cardul

Catalin Cretu_Director regional Romania si Croatia_Visa Europe_Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, derulează în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2014 a cincea ediţie anuală a campaniei naţionale de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale.

„Visa Europe s-a angajat să promoveze plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul şi ne bucurăm că putem număra deja cinci ani consecutivi de când organizăm această campanie naţională, care va fi cea mai amplă dintre toate ediţiile derulate până în prezent. Totodată, dorim să salutăm iniţiativele tot mai numeroase ale primăriilor de a deveni susţinători activi ai plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul şi de a face această modelitate de plată cât mai simplă şi uşoară pentru cetăţeni. În acest sens, suntem bucuroşi că locuitorii din 6 oraşe din ţară îşi vor putea putea plăti taxele cu cardul în locaţiile special deschise în centre comerciale şi sucursale bancare, ca urmare a unei strânse colaborări cu băncile membre şi autorităţile locale. Astfel, beneficiile plăţii cu cardul devin din ce în ce mai vizibile pentru toate părţile implicate: contribuabilii îşi pot plăti taxele mai simplu, comod şi fără comision, iar autorităţile locale îşi pot optimiza resursele”, a declarat Cătălin Creţu, director regional pentru România şi Croaţia, Visa Europe.

Toţi posesorii de carduri Visa care îşi achită taxele şi impozitele locale cu cardul în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2014 vor participa la o promoţie în cadrul căreia vor putea câștiga, prin tragere la sorţi, premii totale în valoare de peste 130.000 lei. Fiecare plată efectuată cu cardul Visa reprezintă o înscriere automată în promoţie şi o şansă în plus la tragerea la sorţi.

Totodată, Visa Europe, împreună cu băncile membre, organizează pentru al doilea an consecutiv competiţia naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primăriile din ţară care acceptă plata cu cardul.

Primăria care va susţine cel mai activ plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul va primi titlul onorific de „Cea mai modernă primărie” în cadrul unei conferinţe de presă. Pentru a sublinia angajamentul primăriilor de a promova plata taxelor si impozitelor cu cardul şi de a oferi şanse egale tuturor oraşelor, primăria câştigătoare va fi desemnată în funcţie de numărul de plăţi cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, de diversitatea modalităţilor de plată a taxelor cu cardul puse la dispoziţia cetăţenilor (POS, online şi locaţii speciale), precum şi de măsurile implementate pentru promovarea modalităţilor alternative de plată a taxelor şi impozitelor cu cardul.

La sfârşitul anului trecut, plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul direct la POS la sediile administraţiilor fiscale era acceptată de 176 de primării, potrivit datelor raportate de băncile din România membre ale Visa Europe.

„Am observat în ultimul an că tot mai multe primării încep să se orienteze spre acceptarea plăţii online pe ghiseul.ro, platforma pusă gratuit la dispoziţia lor, şi să renunţe la platformele proprii. Astfel, numărul primăriilor care acceptă plata cu cardul prin ghiseul.ro a crescut cu 70% anul trecut, la 73 de municipalităţi, iar alte 30 de primării se aflau în procedura de înrolare pe platformă la finalul anului 2013. Salutăm în acest sens eforturile realizate de autorităţi în direcţia susţinerii active a dezvoltării plăţilor online şi vom continua să lucrăm îndeaproape cu băncile membre şi autorităţile locale pentru a creşte încrederea în utilizarea cardurilor”, a adăugat Cătălin Creţu.

În total, 96 de primării acceptau plata online a taxelor şi impozitelor locale la finalul anului trecut, în condiţiile în care internetul permite contribuabililor să-şi achite taxele oricând şi de oriunde, evitând astfel eventualele cozi de la ghişee.
Mai mult, taxele şi impozitele locale pentru 6 oraşe pot fi plătite cu cardul în locaţii special deschise în centre comerciale şi sucursale bancare sau la 18 infochioşcuri instalate la sediile administraţiei locale, în supermarket-uri şi mall-uri. Visa Europe, împreună cu băncile membre şi cu sprijinul autorităţilor locale, va continua să extindă în primul trimestru din 2014 lista locaţiilor special deschise pentru plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul.

Lista primăriilor care acceptă plata cu cardul a taxelor şi impozitelor la ghişeu şi online, precum şi datele actualizate în timp real privind locaţiile speciale unde se pot plăti taxele şi impozitele locale cu cardul, sunt disponibile la următoarea adresă: http://goo.gl/tqBkND.

Extinderea reţelei de acceptare a plăţilor de taxe şi impozite locale cu cardul a reprezentat un imbold pentru creşterea acestor tranzacţii, în condiţiile în care contribuabilii sunt tot mai interesaţi să îşi achite obligaţiile fiscale mai simplu, în siguranţă şi fără costuri suplimentar.

Valoarea totală a taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în România a crescut anul trecut cu 36%, la 133 milioane lei, susţinută de tranzacţiile la POS (+38%), potrivit datelor raportate de băncile din România membre ale Visa Europe.

În acelaşi timp, anul trecut, românii au folosit mai des cardurile pentru a-şi achita taxele şi impozitele şi au realizat peste 372.000 de plăţi electronice, în creştere cu 31% comparativ cu 2012.
Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut uşor anul trecut, cu 4%, la 358 lei.

Despre Visa Europe
Visa Europe este o companie de tehnologii de plată deţinută şi operată de băncile membre şi alţi furnizori de servicii de plăţi din 37 de ţări din Europa.

Visa Europe utilizează cele mai noi tehnologii pentru a crea servicii şi infrastructură care să permită milioanelor de consumatori, companii şi guverne din Europa să facă plăţi electronice. Membrii săi sunt responsabili de emiterea cardurilor, înscrierea comercianţilor şi stabilirea comisioanelor pentru posesorii de carduri şi comercianţi.
Visa Europe operează un model de afaceri cu volum mare şi costuri reduse care oferă servicii membrilor săi. Surplusul obţinut este reinvestit în afacere şi folosit la îmbunătăţirea capitalului şi rezervelor.

În Europa, există 500 milioane de carduri Visa şi 1 € din fiecare 6,5 € cheltuiţi este pe un card Visa. În anul financiar încheiat în septembrie 2013, sumele totale cheltuite pe carduri Visa au însumat 2.000 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile efectuate la POS au crescut cu 8,5%, la 1.400 miliarde de euro. Cheltuielile online efectuate cu carduri Visa au continuat să crească (+20% faţă de anul anterior) şi s-au situat la 240 miliarde de euro.

Începând cu anul 2004, Visa Europe, fondată în Marea Britanie, a devenit independentă de Visa Inc., cu licenţă exclusivă, irevocabilă şi perpetuă în Europa. Ambele companii acţionează în parteneriat pentru a facilita plăţile cu Visa la nivel global. Fiind un sistem de plată european, Visa Europe are capacitatea de a răspunde rapid la cerinţele specifice ale pieţei băncilor europene şi ale clienţilor acestora – posesori de carduri şi comercianţi – şi de a îndeplini obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevărată piaţă internă de plăţi.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să accesaţi www.visaeurope.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *