Wizrom: 4 din 10 companii medii şi mari au inclus mobilitatea în strategiile IT

Adrian Bodomoiu Wizrom smallNumărul companiilor medii şi mari care au inclus mobilitatea în strategiile anuale de dezvoltare IT s-a dublat anul trecut faţă de 2012, conform unui studiu realizat de Wizrom Software pe baza solicitărilor concrete de aplicaţii primite de la clienţi, companii medii şi mari.

Este vorba de un eşantion reprezentativ de 186 de firme, din totalul clienţilor Wizrom, companii medii şi mari, dintre care 43,1% au inclus aplicații și module de mobilitate în planurile de dezvoltare IT pe 2013, faţă de 21,3% în 2012.

„Managerii devin tot mai mobili şi alături de ei, mare parte din structura organizaţiilor, în special departamentele de vânzări. Patru din zece clienţi au formulat anul trecut solicitări clare de adaptare a implementărilor la noua paradigmă mobilă, ceea ce-a făcut, de exemplu, să realizăm o adaptare personalizată a soluţiei ERP pentru platforme mobile”, a declarat Adrian Bodomoiu, Director General Wizrom Software, compania cu cel mai mare număr de clienţi ERP în România. „Dacă este să mă uit la previziunile pe acest an, cred că tendinţa se va menţine şi în 2014”.

Adoptarea mobilităţii în strategiile IT înseamnă nu numai implementarea de soluţii specifice de mobilitate în vânzări şi logistică, precum SFA sau WMS, ci include adaptarea oricăror soluţii, inclusiv ERP, pentru a fi compatibile cu platformele mobile şi a putea fi accesate de pe dispozitive mobile, precum telefoane inteligente sau tablete.

Explozia vânzărilor de telefoane inteligente (smartphone) de anul trecut, aşa cum a fost semnalată de operatorii de telefonie mobilă, s-a reflectat şi în cererea de soluţii mobile şi acces mobil la soluţiile accesate tradiţional din birou. Wizrom Software continuă să investească în tehnologie pentru a adapta soluţiile la mobilitatea cerută tot mai mult de către companiile dinamice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *